Националният съвет насрочи Конгрес за 11 и 12 февруариОще в

...
Националният съвет насрочи Конгрес за 11 и 12 февруариОще в
Коментари Харесай

Явор Божанков: Успяхме да докажем, че сме алтернатива на модела “ГЕРБ-ДПС

Националният съвет насрочи Конгрес за 11 и 12 февруари
„ Още в 44-ия парламент се сблъсках с един сериозен проблем – когато се декларирахме като безапелационна съпротива на ГЕРБ и Движение за права и свободи и техния модел на ръководство доста хора възразяваха, че сме част от този модел. Помним оня злощастен избор на Пеевски за началник на ДАНС и тогава ролята на Станишев във всичко това. Българска социалистическа партия тогава не просто загуби избори, а Станишев отпътува за Европа, тук останахме да обясняваме за какво и по какъв начин Българска социалистическа партия взе участие в тези събития. Сега ми звучи неуместно същият човек, който носи сериозна отговорност за този имидж, който трябваше да почистим, да насочва сходна рецензия. “ Това съобщи определеният за депутат от “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на NovaNews.

„ Успяхме да потвърдим, че сме опция на модела “ГЕРБ-ДПС “. От партия на статуквото да се превърнем в партия която може да бъде част от смяната на Българи и мечтан сътрудник с това тежко завещание “, сподели още той в предаването “Офанзива “

По думите му левицата не е съумяла да увеличи доверието към себе си и по тази причина резултатите от изборите не ги удовлетворяват. „ Оттук нататък диалогът би трябвало да бъде не какви са следствията, а какви са аргументите. Затова и сътрудниците от Националния съвет насрочиха Конгрес на 11 и 12 февруари, на който да се потърсят аргументите и най-много да се създадат съответните промени. Днес видях, че има воля за това – да се одобри нова стратегия и да се направи вътре промяна, която да даде вероятност “, уточни той.

По думите му България е в доста тежка обстановка. „ Отговорност на всяка политическа мощ е да излъчва непоклатимост “, разкри Божанков и добави, че единствената допустима настройка за кабинет изключва ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “ от диалозите. „ Всичко друго за нас е опция и ще поставяме старания. Няма нищо трагично, че няма да подкрепим първия мандат. Сега чакаме бензинът да стане 1.50 лева, тъй като Борисов ни убеждава, че той има подготвени решения и ще върне цената на електрическата енергия и горивата на остарялата цена. българският народ му даде сега тази опция, дано да забележим ГЕРБ в идващите дни по какъв начин ще сформира кабинет “, разяснява Божанков и добави, че имат задоволително гласове с тези, които смъкнаха остарялото държавно управление. „ Не сме получили покана от ГЕРБ, а и сме декларирали, че няма да участваме в диалози с тях. Те бяха и остават част от казуса, а не от неговото решение “, посочи националният представител.

По думите на Божанков от “Продължаваме смяната “ са показали част от обществена стратегия на левицата. „ Не се отнасяме с ревнивост към това, а всъщност   добре, че успяхме да убедим всички политически сили, че приходите на пенсионерите или пък данъчната политика към работещи млади фамилии не е тематика на една политическа мощ, а тематика от национално значение. Без значение какъв брой време ще е идващият парламент, ние от първия ден започваме със законопроекти във връзка с приходите, таван на цената на електрическата енергия, компенсации за промишлеността и битовите консуматори “, съобщи той.

Според Божанков държавно управление на малцинството не е допустимо в парламентарна република, по-скоро е вероятен прикрит сътрудник, а в подобен миг отговорността би трябвало да  е ясна.

„ През цялата предизборна акция служебният кабинет нападна всички, които в миналото подкрепяха Радев. Нямаме потребност от този звук в този момент. Убеден съм, че ни би трябвало постоянен кабинет, който да одобри бюджет и да се оправи с рецесиите. Това ще бъдат нашите старания. В него може да се преглежда и Изборния кодекс “, съобщи на финала Явор Божанков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР