Националният съвет на БСП се събира днес, за да избере

...
Националният съвет на БСП се събира днес, за да избере
Коментари Харесай

БСП избира водач на листата си за европейските избори

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира през днешния ден, с цел да избере лидер на листата си за европейските избори и да дефинира местата за гражданската квота и съдружните сътрудници.
 
Номинираните са над 100, което прави подреждането на ерволистата извънредно мъчно. С най-вече номинации към този момент са водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и Елена Йончева. В челната петица са още заместник-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева, както и сегашните евродепутати Петър Курумбашев и Момчил Неков.
 
Последният влезе по неточност в Европарламента посредством феномена " 15/15 ", само че се оказа, че е положително попадение, трансформирайки се в един от десетте най-активни евродепутати.
 
Сред номинираните са и настоящи народни представители в 44-ото Народно заседание. Дори водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е посочена - макар обществено заявеното й отвращение да взе участие в тази конкуренция.
 
Броят и претендентите на съдружните сътрудници и гражданската квота в листата за евродепутати, както и имена на претенденти за лидер са коментирани и в петък на съвещание на Политическия съвет на обединението „ Българска социалистическа партия за България ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР