Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително

...
Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително
Коментари Харесай

Избраха членовете на новото Изпълнително бюро на БСП

Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри препоръчаното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро (ИБ), което се състои от 21 членове, както до момента , оповестява БГНЕС.
Корнелия Нинова разгласи, че предлагането е основано на пет правилото: хора с професионален опит и експертиза във всички управляващи – законодателна, изпълнителна, правосъдна и местна; представители на другите секторни политики и класи – учители, лекари, адвокати, конституционалисти, икономисти, дейци на културата, инженери, финансисти, специалисти в екологията, превоза и вътрешен ред и сигурност; баланс сред последователност и обновяване – половината от предходното бюро, половината нови членове на ИБ; възрастов баланс – опитни, приблизително потомство и млади.
 Българска социалистическа партия – София с ново Изпълнително бюро Българска социалистическа партия – София с ново Изпълнително бюро
Градският съвет на Софийската организация на Българска социалистическа партия избра ново Изпълнително бюро. Предложеният състав от ръководителя на Горско стопанство на Българска социалистическа партия –...
Най-възрастният член на ИБ е професор Радослав Гайдарски на 82 година, а най-младият - Стефан Бурджев на 32 година Представители са от шестте района за обмисляне в България, с цел да има уравновесено районно посланичество. Увеличават се заместник-председателите, които натоварва с отговорности. От четирима до момента, стават петима. Повишава се и броят на секретарите от един на двама. Ресорите на заместник-председателите са обществени политики, локално самоуправление, интернационална активност и двата нови ресора - съдружна политика и идеология. Няма да има заместник-председател по организационните въпроси. В структурата и щата на „ Позитано “ ще има началник-отдел „ Организационен ”, който ще бъде на директно послушание на ръководителя на партията, заяви Нинова.
Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на Българска социалистическа партия в Европейския парламент. Отсега нататък определените от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да участват на съвещанието на Изпълнителното бюро. На него те би трябвало да показват доклад за свършеното през миналия месец и проект за работа, който да се утвърди и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планувани планове, мероприятия (конференции, семинари, обучения), начинания, действия, значими гласувания, публични връзки с други групи и организации. Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на Българска социалистическа партия и да е тясно координирана и одобрявана от управителните органи на партията, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия. Националният съвет разпореди на ИБ един път на два месеца да организира изнесено съвещание в страната и също толкоз пъти ще организира работни срещи с кметовете и общинските съветници на Българска социалистическа партия.
В състава на Изпълнителното бюро заместник-председатели ще са: Кристиан Вигенин – интернационална дейност; Владимир Москов – локално самоуправление; Ирена Анастасова – обществени политики; Атанас Зафиров – съдружна политика. Секретари са: Вяра Емилова – общи дейности; Христо Проданов – надзор по осъществяване на решенията на Народно събрание. Членове на ИБ са: Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Борислав Гуцанов, Боян Иванов, Георги Свиленски, Иван Иванов, Катя Георгиева, Крум Зарков, Манол Генов, професор Радослав Гайдарски, Стефан Бурджев, Стоян Мирчев, Стойко Танков, Трифон Панчев. С очевидно гласоподаване Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри препоръчаното от Корнелия Нинова ИБ със 136 гласа " за ", нула - " срещу " и девет - " въздържал се ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР