Националният съвет на БСП изрази подкрепа за кандидат-президентската двойка Румен

...
Националният съвет на БСП изрази подкрепа за кандидат-президентската двойка Румен
Коментари Харесай

Официално: БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат



Националният съвет на Българска социалистическа партия изрази поддръжка за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, оповестява "Фокус ".

Решението е било взето със 122 гласа "за ". Членовете одобриха и работна група, която да води диалози с президента, в която влизат водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други.

Дебатът по точката траял към 2 часа.

Темата обаче провокирала бурна полемика измежду членовете на аления пренум, като се чули най-много рецензии по адрес на управлението, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе регистрирано и като една от главните неточности, довели до третото място на Българска социалистическа партия на отминалите избори, по време на срещата на управлението с представители на локалните структури предишния уикенд.

През февруари, ощe прeди избoритe, президентът Румен Радев oбяви, чe oтнoвo щe учacтвa нa прeзидeнтcкитe избoри тaзи гoдинa в тандем с Илияна Йотова. Тoгaвa oбaчe БCП oбяви, чe щe cлeдвa уcтaвa и щe oбcъждa тoзи въпрoc след парламентарните избори.

Днес социалистите ще одобряват и отчета за резултатите от парламентарните избори и ще обсъдят документ за идните задания пред партията и пред новата парламентарна група на левицата. Очаква се да бъде признат финансов доклад на Българска социалистическа партия за 2020 година, както и доклад за осъществяването на бюджета на Народно събрание на партията за същата година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР