Националният празник в Бургас премина необичайно, а в определен момент

...
Националният празник в Бургас премина необичайно, а в определен момент
Коментари Харесай

В Бургас скриха руските знамена

Националният празник в Бургас мина извънредно, а в избран миг напрежението ескалира.

Сутринта тържествата започнаха по отличен метод – с атрактивното автошествие и стратегия на Морска гара. Събитието се провежда за пета поредна година от известния държавник и патриот Пламен Карашев, споделя уеб сайтът " Флагман ".

В 11 часа на пл. “Атанас Сиреков “ се събра градският хайлайф за издигането на националния байрак и знамената на Европейски Съюз и Община Бургас.

Сред формалните посетители бяха кметът на града Димитър Николов, регионалният шеф Стойко Танков, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, депутатите Деница Николова, Севим Али и Ешереф Ешереф, ръководителят на Общинския съвет в Бургас проф.Севдалина Турманова, някогашният губернатор проф.Мария Нейкова, ексдепутатът Живко Табаков и други.

Те, дружно с духовниците се помолиха за завършек на военните дейности в Украйна и покой за душите на починалите.

Последва шествие до Руския монумент на бул. “Стефан Стамболов “. По традиция, съветската диаспора бе на мястото, а с тях бе и почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев. Те обаче не сътвориха напрежение, а две българки, които имаха диаметрално разнообразни позиции за войната в Украйна.

Впечатление направи, че от основната улица „ Александровска “ са изчезнали съветските флагове. Продавачи разкриха, че се тормозят от ескалация на напрежението. В предходни години 20-ина % от оборота им идвал от продажбата на флага на Руската федерация, само че в този момент предпочели да го скрият, с цел да не става мотив за спор. Вместо него на едно от местата се оферираше за продажба украинското знаме.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР