Националният отбор по волейбол за жени под 19 години завърши

...
Националният отбор по волейбол за жени под 19 години завърши
Коментари Харесай

Борислав Крачанов: Искам всеки да се гордее с нашата игра

Националният тим по волейбол за дами под 19 години приключи лагера си в Самоков. Тази седмица националките ще вземат участие на Балканското състезание, на което България е хазаин. Срещите ще се проведат в зала " Христо Ботев " от 10 до 14 юли.

Балканиадата е подготовка за международното състезание в Унгария и Сърбия. Треньорът Борислав Крачанов приказва пред уеб страницата на Българската федерация по волейбол.

Какво постигнахте в подготовката за международното състезание?

- Първата част беше в Самоков. Наблегнахме главно на физическата и техническата част. Започнахме да вкарваме и отборната тактичност, с цел да уеднаквим системата на игра и девойките да придобият образ като отбор. Смея да настоявам, че първата част от подготовката ни мина сносно. Свършихме много неща. Наистина сме удовлетворени. Тук е моментът да благодаря на община Самоков за съдействието, за идеалните условия. Благодаря и на БФ Волейбол, че ни даде безусловно всичко, от което имахме потребност.

Сега стартира Балканиадата в зала " Христо Ботев ". Каква е задачата в шампионата?

- За страдание не изиграхме контролите, които планирахме преди Балканиадата. Така че в този момент ще са първите ни публични мачове. Ще забележим до къде сме стигнали и какво би трябвало да подобрим. Надявам се с всеки дуел да играем все по-добре. Вярвам, че откакто Балканиадата е в България, в София, хората ще дойдат да ни поддържат. Момичетата да се усещат като вкъщи си. Ние като тим и екип да се отблагодарим на невероятната ни аудитория с хубави мачове и резултати.

Реална цел ли е спечелването на шампионата?

- Да, наша цел е. Но имайте поради, че това е изцяло нов народен тим. За първи път се образува с набор 2005-06 година. Не знаем какво другите тимове съставляват, само че и те не знаят нищо за нас. Не желая да скачам с огромни очаквания, че 100 % ще завоюва. Искам да играем хубаво. И работата, която свършихме в Самоков, да даде резултат.

Кои от противниците са най-силни?

- Със сигурност Турция и Сърбия са противници, които дават поръчка за медали без значение от какъв сан е шампионатът. Вероятно ще срещнем някой от тях на полуфинал. Там ще е ключът към огромния край. Но дано първо минем през груповата фаза и да успеем да изиграем мощни мачове.

Какво следва до международното състезание, когато приключи Балканиадата?

- Оставаме в София. Тук ще бъде последната част от подготовката. БФ Волейбол ни обезпечи доста мощен другарски шампионат. Ще дойдат Китай, Бразилия и Южна Корея. Ще го изиграем дни преди заминаването ни за Унгария. Ще ни бъде от изгода. Ще се сблъскваме с разнообразни стилове. Още повече ще знаем до къде сме стигнали.

Кулминацията на годината е международното състезание. До къде стигнахте с разузнаването на противниците?

- Трудно ни е да намерим информация за Тайланд и Перу. Хубаво е, че ще можем да играем против Бразилия в София. Вече знаем за Италия и Канада. За по-голямата част сме събрали нужното. Тайланд и Перу още не са играли контроли. С тайландките играем втори мач на международното. Дано успеем да разберем нещо, а не да разчитаме единствено на първия им дуел. За Перу е по-лесно. Срещу тях е последният ни дуел в групата и от четири мача ще съберем информация за стила им.

Добре или зле е, че единствено Италия е европейски тим в нашата група?

- От една страна - добре, от друга - не толкоз. В последните години при подрастващите Италия постоянно взима орден. Със сигурност този отбор отива за да е първенец. Дано покажем добър волейбол против тях. Европейският жанр е друг по отношение на азиатския и американския. С приятелския шампионат ще успеем да превключваме от един към различен жанр.

Каква е задачата ни на международното състезание?

- Мечтите постоянно са огромни. Колкото са по-големи, толкоз повече искаш да ги гониш. Надявам се да играем добре. Дано подготовката и работата ни донесе плодове. А какви ще са резултатите, не мога да кажа. Това са нови национални тимове и не знаем какво да чакаме. Трудно ще е. Искам да накараме всеки един, който ни гледа, да се гордее.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР