Националният отбор по волейбол на България записа четвърта победа в

...
Националният отбор по волейбол на България записа четвърта победа в
Коментари Харесай

Страхотна победа на волейболистите ни - 3:2 срещу Германия

Националният тим по волейбол на България записа четвърта победа в шампионата Лига на нациите. " Трикольорите " се оправиха с отбора на Германия и направиха цялостен поврат, с цел да завоюват срещата след 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10).
Така " лъвовете " са с актив от 4 победи и 10 загуби на 12-о място в предпоследната седмица от конкуренцията, която се игра в бразилския град Куяба. Следващият уикенд момчетата на Силвано Пранди са домакини в пловдивската зала " Колодрума ", където ще играят за първи път. Това ще бъде и последният уикенд от конкуренцията, а противници на представителния ни отбор са Иран, Съединени американски щати и Сърбия.
В първия гейм равенството сред двата отбора продължи до края преди германците да получат два геймбола при 22:24, които бяха избавени с две офанзиви на Цветан Соколов. Все отново противникът ни измъкна частта след сполучливи офанзива и блок надлежно на Рубен Шот и Антон Бреме. Във втория гейм играчите на Андреа Джиани бяха още по-настоятелни, с цел да стигнат до изразителния триумф с 18:25.
България поведе в средата на третия гейм със 18:14, само че противникът ни откри метод да изравни резултата при 21:21. Все отново геймът отиде на сметката на " лъвовете " откакто Германия направи две следващи неточности за крайното 25:23. В четвъртата част пристигна ред на България да запише безапелационен гейм след 25:19, а в тайбрека нашите поведоха още първоначално с 4:1 и до края не изпуснаха самодейността, с цел да стигнат до триумфа след 15:10. 
Цветан Соколов изигра мощен мач и стана най-резултатен с 21 точки за триумфа. Мартин Атанасов и Розалин Пенчев записаха по 11 точки, а Светослав Гоцев и Красимир Георгиев прибавиха надлежно по 9 и 8 точки. Кристиян Фром бе най-резултатен за Германия, като заби 19 точки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР