Националният отбор по волейбол на България за девойки до 17

...
Националният отбор по волейбол на България за девойки до 17
Коментари Харесай

Българките запазиха шанс за полуфиналите на Евопейското по волейбол

Националният тим по волейбол на България за девойки до 17 години резервира шансове за класиране във финалната четворка на Европейското състезание в София.

Младите ни националки, водени от Стоян Гунчев, надиграха Беларус след поврат с 3:2 (21:25, 16:25, 25:19, 25:21, 15:13 ) в четвъртия си мач от група I в столичната зала „ Христо Ботев “. С това родните представителки записаха трета петгеймова победа в групата си и не престават сполучливо напред.

Българските девойки влязоха мъчно в мача, като в първите два гейма имаха проблеми в посрещане и играта не вървеше. В третата част отборът ни сподели на какво е кадърен, като още веднъж заложи на мощното си оръжие – сервиса.

В тайбрека нашите изоставаха с 10:12, само че капитанката Мария Йорданова направи серия от сервис, а България записа крайната победа.

Най-резултатна бе Александра Георгиева с 24 точки (1 ас, 1 блокада), Мария Йорданова се регистрира с 23 точки (3 аса, 1 блокада). За съперничките им Виктория Кастсючик приключи с 15 точки (6 аса). 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР