Националният отбор по шахмат за жени започна тренировъчен лагер във

...
Националният отбор по шахмат за жени започна тренировъчен лагер във
Коментари Харесай

Лагерът на националния отбор по шахмат за жени започна в хотел "Макси Парк Хотел и Спа" във Велинград

Националният тим по шахмат за дами стартира подготвителен лагер във Велинград, оповестиха от Българската спортна федерация по шахмат.

 

Лагерът е проведен от членуващата във ФИДЕ федерация и е част от подготовката на националките за самостоятелното европейско състезание по типичен шахмат за, което ще се организира на остров Родос, Гърция от 18 април до 30 април 2024 година. 

В хотел " Макси Парк Хотел и Спа " във Велинград до 23 февруари ще се приготвят европейските шампионки от Будва Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Белослава Кръстева и Виктория Радева. Те ще упражняват под управлението на треньора на националния женски тим Петър Арнаудов и неговия екип. Гергана Пейчева, която също бе част от отбора, взел златните медали от европейското отборно състезание в Черна гора, има задължения в Съединени американски щати и няма да участва.

 

За пръв път от над 10 години в България се организира сходен подготвителен лагер по шахмат, а от БСФШ се заричат в скоро време да има такива лагери освен за националните тимове за мъже и дами, само че за тези за младежи и девойки.

 

“Макси Парк Хотел и Спа ” се намира в сърцето на Родопите, на най-високата точка на СПА столицата на Балканите, с невероятна панорама към целия град и задоволително покрай чистия въздух и спокойствието на природата, с цел да забравите всичко. забързаният градски метод на живот.

 

Хотелът е ситуиран в най-големия естествен боров парк във Велинград и разполага с голям брой топли басейни, което го прави хотелът с най-вече басейни с минерална вода в района.

Източник: bgchess.info

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР