Националният отбор по футбол на САЩ отмени подготвителния си лагер

...
Националният отбор по футбол на САЩ отмени подготвителния си лагер
Коментари Харесай

US отборът по футбол си отмени лагера от страх за иранска атака

Националният тим по футбол на Съединени американски щати анулира подготвителния си лагер в Катар поради ескалиралото напрежение с Иран след убийството на генерал Касем Сюлеймани.

" Във връзка с разрастващата се обстановка в района футболната федерация на Съединени американски щати реши да отсрочи планувания за януари лагер на мъжкия народен тим в Катар - се споделя в формалното известие. - В момента работим над различни разновидности за подготовка за мача против Коста Рика. Преговаряме с футболната федерация на Катар, с цел да можем в близко бъдеще да намерим опция за нашия тим и да усетим световноизвестното катарско гостоприемство ".



Селекционерът Грег Берхалтър е извикал 25 футболисти за лагера, който бе плануван за интервала 5-25 януари в Доха. След това отборът трябваше да се върне в Лос Анджелис и да тренира там до мача от международните квалификации против състава на Коста Рика на 1 феврури. Една от задачите на лагера бе играчите да свикнат с терените в арабската страна, където след две години е международното състезание по футбол.

Сега обаче терзанието в Съединени американски щати е, че след повишеното напрежение, иранските спецслужби могат без проблем да обхванат на територията на Катар (или най-малко доста по-лесно, в сравнение с в Европа и Америка) и да нападат футболистите. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР