Националният отбор на Русия по футбол ще изиграе днес първи

...
Националният отбор на Русия по футбол ще изиграе днес първи
Коментари Харесай

Русия играе с Ирак в първия си мач у дома от ноември 2021 г.

Националният тим на Русия по футбол ще изиграе през днешния ден първи домашен мач от ноември 2021 г. Тимът ще приема Ирак на стадион " Газпром сцена " в Санкт Петербург в другарски дуел.

Всички национални тимове на Русия бяха отстранени от интернационалните шампионати на ФИФА и УЕФА малко след началото на нашествието в Украйна. Сборная бе лишена от баражи за Мондиала в Катар, а по-късно извадена от жребия за почналите тези дни европейски квалификации.

Клубните тимове не играят в европейските шампионати, като даже контроли са невъзможни, защото никой не желае да излиза против тях.

На няколко пъти в Руския футболен съюз, пък и на политическо равнище в Москва, се коментира идеята за преминаване от УЕФА към Азиатската футболна конфедерация, само че това към момента не е предложено официално. Шахматната федерация към този момент мина към азиатската.

Агенция ТАСС осведоми, че към 20 хиляди души ще участват на „ Газпром сцена “, стадионът, който трябваше да бъде хазаин на миналогодишния финал на Шампионската лига, само че УЕФА напрани смяна и даде конфликта на Париж.

Руският народен тим изигра четири контроли от началото на войната, само че всички отвън територията на страната. Тимът записа победа с 2:1 над Киргизстан през септември, а по-късно равенства с Таджикистан, Узбекистан и Иран.

Женската селекция не е играла от февруари 2022 година
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР