Националният отбор на Латвия по баскетбол записа една от най-впечатляващите

...
Националният отбор на Латвия по баскетбол записа една от най-впечатляващите
Коментари Харесай

Латвия шамароса здраво Турция, Порзингис блести

Националният тим на Латвия по баскетбол записа една от най-впечатляващите си победи напоследък. Момчетата на Лука Банки отнесоха скрития любимец за медалите на ЕвроБаскет 2022 - Турция, със 111:85 (31:20, 25:27, 31:16, 24:22) в дуел от втория стадий на квалификациите за Мондиал 2023.

Така латвийците застанаха отпред в група “I ” с баланс от 4 победи и 1 загуба, до момента в който Турция остава на трета позиция с актив от 2 триумфа и 3 провали.

Балтийският състав стартира да раздава правораздаване още при започване на втората четвърт, когато Кристапс Порзингис и компания доближиха до преднина от 18 точки при 38:20. С течение на втората част южните ни съседи редуцираха изоставането си до едноцифрените размери, само че в третата част стимулираните домакини пречупиха съпротивата на своя противник. Разликата се качи до цели 24 точки след края на интервала при 87:63, като Латвия контролираше срещата до самия ѝ край.

Кристапс Порзингис приключи с дабъл-дабъл от 22 точки и 14 битки за успеха на латвийците. Давис Бертанс осъществя още 17 точки, Рихардс Ломаш вкара 15, а Роландс Шмитс се регистрира с 11 точки.

Шейн Ларкин и Джеди Осман вкараха по 15 точки за тима на Турция, до момента в който Шехмус Хазер и Ерхан Османи нанизаха по 12. Фуркан Коркмаз пък добави още 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР