Националният отбор на Германия по футбол за жени стана втория

...
Националният отбор на Германия по футбол за жени стана втория
Коментари Харесай

Два гола на Александра Поп пратиха Германия на финала на Евро 2022

Националният тим на Германия по футбол за дами стана втория финалист на Евро 2022, откакто надигра с 2:1 във втория полуфинал състава на Франция.

И двете попадения за Бундестима осъществя капитанката Александра Поп, която продължи да се разписва във всеки един дуел от европейското състезание.

Тази вечер на стадиона в Милтън Кийнс точно тя даде задатък на своя отбор, откривайки резултата в 40-та минута след асистенция на Свеня Хут.

Французойките обаче дадоха отговор бързо и изравниха единствено пет минути по-късно. Кадидиату Диани стреля от отдалеченост, а откакто топката се отби от страничната греда рикошира в гърба на вратарката на Германия Мерле Фромс, с цел да влети в мрежата на Бундестима за 1:1. Това бе и първия позволен гол от Бундестима от началото на шампионата.

Равенството се резервира до 76-та минута, когато Александра Поп засече още веднъж центриране на Свеня Хут и с глава се разписа за 2:1, пращайки германките на техния девети европейски край.

В спор за купата носителките на осемкратните шампионки на Европа ще се изправят против домакина на шампионата Англия, като " Трите лъвици " ще се опитат да стигнат до своя първи трофей от Европейско състезание по футбол за дами.

Финалът на Евро 2022 за дами сред Англия и Германия е тази неделя (31 юли) от 19.00 часа на стадион " Уембли " и ще бъде излъчен онлайн по Българска национална телевизия 3.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР