Националният отбор на Бълтария по плажен футбол стартира с изразителен

...
Националният отбор на Бълтария по плажен футбол стартира с изразителен
Коментари Харесай

Националите по плажен футбол започнаха с разгром с 10:1 в ЕВРОлигата

Националният тим на Бълтария по плажен футбол започва с експресивен триумф присъединяване си в група 1 на Дивизия " Б " на Евролигата в Назаре, Португалия. Възпитаниците на Симеон Христов разгромиха Андора с 10:1. Това е и най-убедителната победа в историята на " лъвовете ", които през предходната година също надиграха този противник, само че с 8:1.

Българите превъзхождаха от самото начало андорците, които обаче стигнаха първи до голова обстановка, само че топката срещна гредата на Добромир Господинов. Последваха положителни обстановки за Филип Филипов и Павел Адамов, с цел да се стигне до 9-ата минута, в която нашите поведоха. Калоян Цветков открадна една топка, подаде я на Филипов, който стреля, а футболист на Андора я отклони в личната си мрежа. В последните секунди на първата третина Иван Мартинов шутира, топката мина през ръцете на вратаря, което забави придвижването й, само че тя въпреки всичко мина голлинията - 2:0. Попадението обаче бе записано на Филипов, който направи добавка, макар че топката към този момент бе влезнала с целия си размер във вратата. Втората третина бе най-силната за родния отбор, който вкара цели шест попадения в противниковата врата. Първо се разписа Иван Мартинов, който получи добър пас от Живко Парашкевов и пусна хитро топката около стража на Андора. В 16-ата минута Филип Филипов вкара доста хубав гол, откакто си подвигна топката и с воле я прати в отсрещния ъгъл на Андора. Само две минути по-късно двойно подаване на Калоян Цветков и Филипов изведе голмайстора напред и той оформи хеттрика си. В 21-ата мин. и Павел Адамов сподели голмайсторските си качества, вкарвайки с отдалечен удар по земя. В 23-ата мин. паднаха цели три попадения. Първо вратарят Костадин Иванов шутира от своето поле към противниковата врата, а Филипов отклони топката с глава към мрежата - 7:0. Секунди по-късно Ибанез върна един гол, само че Мартин Великов с удар от надалеч от фаул направи 8:1, като по този начин приключиха вторите 12 минути. В третия интервал българите се забавляваха. В 28-ата мин. Иван Мартинов даде майсторска асистенция към Мартин Великов, който бе безусловно непокрит и с глава порази мрежата. В последната минута още веднъж Филип Филипов вкара за 10:1 след прелестна асистенция на Живко Парашкевов. Преди това " лъвовете " стреляха на няколко пъти с красиви задни или странични ножици, само че нямаха шанс.
Другите два тима в нашата група са Норвегия и Чехия, като през днешния ден скандинавците поразиха своя противник с 5:3. България играе на следващия ден от 16 ч. българско време с чехите, а в неделя от 17,15 ч. е последният им дуел с Норвегия.

Групите в Дивизия " Б " са четири като първенците от тях се класират за финалната осмица, както и най-хубавите три втори тима (бел. а. последният в Топ 8 е изпадащият от Дивизия " А " ). Припомняме, че през предходната година България записа историческо шесто място в Дивизия " Б " като в този момент " лъвовете " са окуражени да подобрят това си достижение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР