Националният отбор на България спечели три сребърни и четири бронзови

...
Националният отбор на България спечели три сребърни и четири бронзови
Коментари Харесай

Браво! България със седем медала по информатика

Националният тим на България завоюва три сребърни и четири бронзови медала от петото издание на Европейската младежка олимпиада по информатика, състояла се от 24 до 28 август, с виртуален хазаин град Плоещ, Румъния. Това заяви Бисерка Йовчева - учител в Шуменския университет и началник на локалната школа по математика и информатика " АиБ ", която е и измежду основателите за провеждането на интернационалното съревнование, основано по самодейност на България и извършено за първи път в София през 2017 година

На приключилата през вчерашния ден олимпиада са взели участие 175 състезатели от 30 страни, заяви „ Монитор ”. България се е показала във виртуалната конкуренция с два национални тима, с по четирима състезатели, разположени в Центъра за подготовка на възпитаници за олимпиади към Министерството на образованието и науката.

Най-добро класиране от българските състезатели има Данаил Койнов - възпитаник в ППМГ " Нанчо Попович " в Шумен и ученик на локалната школа по математика и информатика " АиБ ", който е спечелил сребърен орден.

България към този момент има три златни, 17 сребърни и 11 бронзови медала от извършените пет издания на олимпиадата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР