Националният отбор на България по волейбол загуби в мъжката Лига

...
Националният отбор на България по волейбол загуби в мъжката Лига
Коментари Харесай

България излиза за победа срещу Сърбия в Лигата на нациите

Националният тим на България по волейбол загуби в мъжката Лига на нациите от състава на Иран с 0:3 (23:25, 23:25, 21:25) в Пловдив. Последния си мач в групата под тепетата нашите ще изиграят през днешния ден от 20.40 ч., а противник ще им бъде отборът на Сърбия.

В другата среща от 17 ч. ще играят тимовете на Съединени американски щати и Иран. Въпреки провалянето от Иран националите си подсигуряваха оставане и за следващата година в Лигата на нациите.

Ето какво сподели селекционерът на българите Силвано Пранди след загубата:

" Волейболът е игра на взаимоотношението. Истината е, че Иран бе доста по-добър противник от Съединени американски щати. Играхме по-добре от предния ден, само че и разликата при противниците ни бе доста огромна. Играхме по-добре на посрещане и в офанзива и връзката ни бе по-добра. Иран обаче играе доста, доста добър волейбол. Това е най-силният противник, който срещнахме досега в шампионата.

Съгласен съм, че през днешния ден ни липсваше страст. Но ние към момента не сме тим, а по-скоро група от играчи. Когато станем тим, тогава ще се появят и тези страсти. Мисля обаче, че през днешния ден получихме един добър урок и ще има неща, върху които да се замислим. Все още имаме доста огромни пропуски при метода, по който нападаме, по метода, по който контраатакуваме и при метода, по който се оправяме с леките топки - нещо, което Иран владее чудесно. Това на нас ни куца. 

Имам концепция на кои играчи ще разгадавам на олимпийската подготовка, само че ще разглася техните имена, когато му пристигна времето ", съобщи Пранди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР