Националният отбор на България по волейбол за жени под 18

...
Националният отбор на България по волейбол за жени под 18
Коментари Харесай

България навакса два гейма пасив, но отсъпи на Сърбия в групите на Евроволей 2022 за жени до 18 години

Националният тим на България по волейбол за дами под 18 години отстъпи на Сърбия с 2:3 (19:25, 18:25, 25:22, 26:24, 11:15) в третия си мач от група I на Европейското състезание в Храдец Кралове (Чехия).

Така девойките на Диян Боюклиев означиха второ проваляне в шампионата, откакто на старта изгубиха и от Хърватия със същия резултат.

След този мач нашите са втори в класирането с 5 точки в актива си (1 победа, 2 загуби), само че преди изиграването на всички срещи за деня, като ще настъпят рокади. Сърбия е лидер с три триумфа и 7 точки.

Сърбия още веднъж се оказа костелив орех за отбора ни. Представителките на „ плавите “ записаха трети следващ триумф над състава ни рамките на последните 10 дни, откакто ни победиха два пъти на Балканиадата - веднъж в груповата фаза и на финала - с 2:3 и 1:3 гейма.

Това очевидно си сподели думата и девойките ни не започнаха с нужната убеденост. Сръбкините използваха съмненията и ни пропукаха. Те имаха водеща и поведоха в резултата с 2:0 за равенството 2:2. Едва два тогава нашите повярваха, че могат и направиха поврат, като подчиниха съперника в идващите две елементи.

За страдание отборът ни не съумя в тайбрека. Волейболистките на Сърбия демонстрираха, че са по-коравия отбор и постановиха волята си, като се поздравиха с крайното 3:2.

Следващият мач на България е на 20 юли. Тимът ни излиза против Германия от 14:30 часа са четвъртата си борба от груповата фаза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР