Националният отбор на България по минифутбол се класира за 1/8-финалите

...
Националният отбор на България по минифутбол се класира за 1/8-финалите
Коментари Харесай

България прегази Кипър и е на 1/8-финал на Световното по минифутбол в Гърция

Националният тим на България по минифутбол се класира за 1/8-финалите на Световното състезание SOCCA World Cup 2019, което се организира на гръцкия остров Крит. В последния си мач от груповата фаза възпитаниците на Стефан Натев разгромиха Кипър с 6:2. Това е трети триумф за отбора ни след тези с 3:0 над Уругвай и с 2:0 над Аржентина, като нашите имат и едно проваляне от Англия с 0:3. " Лъвовете " ще би трябвало да изчакат дуела на " урусите " с островитяните, с цел да схванат дали ще са първи или втори в крайното класиране на група D. Възможните им противници в идната фаза е един от тимовете на Полша, Литва и Уелс, като ще се играе на 22 или 23 октомври.

Днешният мач против Кипър се игра пред претъпкани трибуни на стадиончето в Крит, като измежду феновете имаше и доста българи. Нашите не срещнаха никакви проблеми против своя противник. Йордан Христов откри още в 4-ата минута, а в последните секунди на първата част Цветан Анжелов удвои.

Мартин Григоров направи 3:0 в 29-ата минута, а секунди по-късно противникът понижи посредством Контеатис. Това не стресна " лъвовете ", които вкараха нови три гола, дело на Павлин Кузов-Пистата, Бойко Котев и Анжелов. В последната минута Кристодолу от Кипър оформи крайния резултат. Форумът се провежда от интернационалната федерация по мини футбол ISF (International Socca Federation), а сили мерят 38 страни от целия свят.

Резултатите до момента в група D: България - Уругвай 3:0 Англия - Аржентина 2:0 Аржентина - Кипър 1:0 Англия - Кипър 0:0 Аржентина - България 0:2 Англия - България 3:0 Кипър - Уругвай 1:3 България - Кипър 6:2

Класиране: 1. България 4 11:5 9 2. Англия 3 5:0 7 3. Уругвай 2 3:4 3 4. Аржентина 3 1:4 3 5. Кипър 4 3:10 1

Оставащи мачове: Аржентина - Уругвай Уругвай - Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР