Националният отбор на България по футбол завърши 0:0 в гостуването

...
Националният отбор на България по футбол завърши 0:0 в гостуването
Коментари Харесай

България поне не загуби на изпроводяк с Лига Б

Националният тим на България по футбол приключи 0:0 в гостуването си против Ирландия в последния си мач от група 4 в Лига В на шампионата Лига на нациите. Така тимът ни приключи на дъното в класирането с актив от 2 точки и това в действителност бе и последният ни дуел в тази дивизия. В идващото издание на шампионата, което би трябвало да стартира през юли 2022 година, отборът ни ще е към този момент в Лига С, където играят Гърция, Косово, Беларус, Грузия, Северна Македония, Люксембург, Азербайджан и други

Малко утешение в неуспеха бе, че отборът ни игра относително добре в Дъблин, на фона на предходните си слаби мачове в групата. Селекционерът Георги Дерменджиев бе извънредно усложнен при определянето на състава, поради неналичието на 10 футболисти, от които седмина с COVID-19. В деня на мача стана ясно, че и Доминик Янков ( " Лудогорец " ) няма да играе поради контузия. Това принуди треньора да пусне като титуляр в отбрана дебютанта Георги Ангелов ( " Берое " ), а като запаси влязоха още двама новоповикани - Александър Василев ( " Берое " ) и Денислав Александров ( " ЦСКА 1948 " ).

Въпреки това националите стояха обичайно на терена и до почивката Галин Иванов, и Димитър Илиев изпуснаха положителни положения. След почивката нашите също имаха благоприятни условия. Най-чистата бе в 66-ата мин., когато бранителят Кристиян Димитров не улучи вратата от няколко метра. Изпусна от близко и Божидар Краев.

Но и ирландците можеха да вкарат посредством Джейми Колинс, Ронан Къртис и Роби Брейди, който в 68-ата мин. улучи и напречната греда. 

В последна сметка България остана без победа в групата. Ирландия приключи на 3-то място с 3 т. В другия мач от групата Уелс завоюва с 3:1 като хазаин против Финландия и завоюва групата с 16 т., а с това и правото да играе в Лига А. Финландците останаха втори с 12 т.

Това бе и последният мач за националите ни за неприятната за нас 2020 година, която приключи с 1 победа (над Гибралтар), 2 равенства и 6 загуби. Твърде евентуално е това да бе и прощалният мач на Дерменджиев на поста. Самият той не разяснява бъдещето си след края.

" Играхме за победа този мач. Имаше нови момчета, само че вие знаете каква е ситуацията. Имаше дебютанти... Мисля, че в отбранителната фаза тимът се оправи добре, само че тези обстановки, които имахме напред, не успяхме да оползотворим. Направих смени, защото желаех да се освежи офанзивата, понеже се почувства отмалялост в играчите. В тези мачове се оказа, че мъчно вкарваме голове, което би трябвало да се промени. Анализът е доста дълъг. Имахме благоприятни условия да спечелим точки, само че в последна сметка не случи. Аз постоянно съм работил за футбола. Смятам, че българският футбол с верните решения може да вдигне класата ", разяснява Дерменджиев пред Българска национална телевизия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР