Националният отбор на България по баскетбол за кадети до 16-годишна

...
Националният отбор на България по баскетбол за кадети до 16-годишна
Коментари Харесай

България U16 прелетя към четвъртфиналите на Европейското

Националният тим на България по баскетбол за кадети до 16-годишна вързаст продупчи билета си за четвъртфиналната фаза на Европейското състезание в Дивизия “Б ” в София. Възпитаниците на Юлиян Аладжов реализираха третата си поредна победа на шампионата, откакто надиграха връстниците си от Чехия с безапелационното 87:64 (18:17, 19:13, 23:8, 27:26) в столичната зала “Универсиада ”.

По този метод “лъвчетата ” превзеха първото място в своята група “B ”, където са непобедени с три победи от три мача, което им разреши да си обезпечат предспочно класиране към елиминационната фаза. На втора позиция е Исландия с 2-1, трета е Чехия също с 2-1, а на последните две позиции са Швейцария и Люксембург, които към момента нямат триумф в шампионата.

Още в средата на първата четвърт България U16 съумя да се измъкне с задатък от седем точки напред при 16:9 след отлични отборни изяви на отбора в двете етапи на играта. Чехите обаче наваксаха пасива си по допустимо най-бързия метод и провокираха промяна на водачеството до края на първата четвърт при 16:17. Кош на Александър Гавалюгов в самия завършек на интервала постави точка на разногласието за откриващите 10 минути, като по този метод “трикольорите ” взеха задатък от точка при 18:17.

Все отново двата отбора бяха равностойни през по-голямата част от втората четвърт, само че отличната отбрана на “лъвчетата ” даде резултат в последните три минути, в които селекцията на Юлиян Аладжов нанесе серия от седем безответни точки, с цел да се измъкне напред при 37:30. Ключова за крайния излаз бе третата част, в която българският тим влезе пламенно и с нова мощна серия подвигна преднината си до двуцифрените размери при 51:32. Националите ни резервираха концентрацията си на най-високо допустимо равнище през целия размер на второто полувреме, задържайки извоюваната си 20-точкова преднина в третата четвърт до финалната сирена.

Александър Гавалюгов бе най-резултатен за “лъвчетата ” с 25 точки и 8 асистенции. Станислав Хинков записа 16 точки от пейката, Теодор Трифонов завърши с 14 точки и 8 битки, Александър Жилев се регистрира с дабъл-дабъл от 13 точки и 11 овладени топки, а Деян Колев властваше под коша с 12 точки, 12 битки и 5 чадъра.

Якуб Шевчик осъществя 15 точки за тима на Чехия, до момента в който Даниел Духайски завърши с 12 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР