Националният ни отбор ще бъде във втора урна на Дивизия

...
Националният ни отбор ще бъде във втора урна на Дивизия
Коментари Харесай

Националите във втора урна на третото ниво в Лигата на нациите

Националният ни тим ще бъде във втора урна на Дивизия С в идващото издание на шампионата Лига на нациите на УЕФА, разгласи европейската централа, представена от Българска телеграфна агенция.

България приключи на 2-а позиция в групата си в предходното издание, когато при към този момент някогашния селекционер Младен Кръстаич отборът записа победи над Гибралтар и Република Северна Македония като посетител. Тези резултати слагат селекцията ни във втората урна, а не в третата. Нивото остава третото - Дивизия С (или още Лига С).

Жребият ще се тегли на 8 февруари в Париж, а в нашата компания 16-те тима ще бъдат разпределени в четири групи по четири тима. Новото тази година е, че освен първите отбори ще се изкачват в Дивизия В. Шанс ще има и за заелите вторите места, като те ще играят плейоф на разменено посещение с предпоследен отбор от съответната група в по-горното ниво.

Единствената неизясненост на този стадий в С е дали в четвърта урна ще бъде Гибралтар или Литва. Двата отбора ще се срещнат в пряк мач през март, който ще дефинира кой остава в третото равнище на шампионата и кой слиза в четвъртото. Това се постанова поради оставянето на съветския народен тим отвън поредна интернационална конкуренция.

Разпределението в урните значи, че България няма по какъв начин да се падне в една група с тимовете на Азербайджан, Косово и Фарьорските острови. За момента УЕФА не е прецизирала календара, само че сигурно мачовете ще стартират в първата седмица на септември. При жребия в Дивизия С ще бъде взета и специфичност от политически темперамент - отборите на Армения и Азербайджан няма по какъв начин да бъдат събрани в една група.
Разпределение на урните в Дивизия С на Лигата на нациите:
Първа урна: Румъния, Швейцария, Армения, Люксембург

Втора урна: Азербайджан, Косово, България, Фарьорски острови

Трета урна: Република Северна Македония, Северна Ирландия, Кипър

Четвърта урна: Беларус, Литва или Гибралтар, Естония, Латвия
Разпределение на урни в другите дивизии
Дивизия А

Първа урна: Испания, Хърватия, Италия, Нидерландия

Втора урна: Дания, Португалия, Белгия, Унгария

Трета урна: Швейцария, Германия, Полша, Франция

Четвърта урна: Израел, Босна и Херцеговина, Сърбия, Шотландия

Дивизия В

Първа урна: Австрия, Чехия, Англия, Уелс

Втора урна: Финландия, Украйна, Исландия, Норвегия

Трета урна: Словения, Република Ирландия, Албания, Черна гора

Четвърта урна: Грузия, Гърция, Турция, Казахстан

В Дивизия D са включени останалите шест страни, които са на последните места в ранглистата на УЕФА. Те ще бъдат разпределени в две групи по три тима и спечелилите в тях ще се изкачат в по-горната дивизия. Това са съставите на Молдова, Малта, изгубилият от баража Гибралтар - Литва, Андора, Сан Марино и Лихтенщайн.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР