Националният музей на жените в изкуствата във Вашингтон отвори отново

...
Националният музей на жените в изкуствата във Вашингтон отвори отново
Коментари Харесай

След ремонт за милиони: Националният музей на жените в изкуствата във Вашингтон отвори отново

Националният музей на дамите в изкуствата във Вашингтон отвори още веднъж за обществото на 21 октомври след две години и 70 милиона $ ремонт, оповестява  Voice of America (VOA).

След две години работа по разширението на Националния музей на дамите в изкуствата във Вашингтон, реновираният музей беше отворен още веднъж в столицата на нацията на 21 октомври, споделя Карина Бафраджиян.

Музеят е изработен по-достъпен за хора с увреждания, изложбените зали са по-просторни, а сбирката от експонати на музея е повишена с към 40%. Сега има към 6000 артефакта и шедьоври – в това число известната Фрида

Главният куратор на музея, споделя, че музеят демонстрира работата на модерни дами художници.

„ Отваряме още веднъж със специфична галерия, наречена Sky is the Limit, която е за дами скулптори, които работят в доста самоуверен мащаб и с необикновен набор от материали, които ще могат да се видят до края на февруари. И по-късно през цялата година представяме нова галерия в нашата сбирка наречена Remix, която съставлява девет тематични групи от исторически и модерни творби на изкуството от сбирката “, споделя Катрин Уот.

Посетителите могат да видят известния полилей от португалската художничка Йоана Васконселос; има скулптурата на Бременната Нана, направена от френско-американския ваятел Ники дьо Сен Фал, който също е прочут с работата на фонтана Стравински отвън Центъра Помпиду в Париж.

„... Жените са в действителност надалеч от постигането на парите или тъждество в света на изкуството. И по този начин, задачата на музея в някои връзки е по-важна от всеки път. Нашата вяра е, че това ще продължи до точката, в която ще реализираме тъждество сред половете в изкуствата. Но мисля, че този музей ще бъде в действителност сериозен за поддържането на барабанния темп за значимостта на мисленето за творчеството измежду актьори от всички полове “, споделя Катрин Уот.

Според уеб страницата за пазара на изкуство Artnet в интервала сред 2008 и 2020 година творбите на дами художници са съставлявали едвам една десета от всички експонати в американските музеи.

Служители в Националния музей на дамите в изкуствата се надяват, че работата им ще стартира да трансформира това.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР