Националният комитет за борба с тероризма твърди, че изявленията, разпространени

...
Националният комитет за борба с тероризма твърди, че изявленията, разпространени
Коментари Харесай

Молим се за вразумяване. Вагнер тръгна към гражданската война?

Националният комитет за битка с тероризма твърди, че изказванията, публикувани от името на Евгений Пригожин, нямат съображение. ФСБ на Русия образува дело за подстрекаване към въоръжен протест. Въпросът в този момент е дали Вагнер ще стане инструмент за започване на революция?

Какво знаем? На 23 юни следобяд Евгений Пригожин, създател на ЧВК Вагнер, прави изказване, в което упреква министъра на защитата във всички смъртни грехове. Всъщност, във обстоятелството, че той е принудил да се стартира ненужната, съгласно Пригожин, СВO. Трудно е да се каже какво е желал да реализира Пригожин с изказването си, само че е реалност, че той зарадва с това изказване на първо място „ трансукраинците “, емигрантите, антируските пропагандисти. И „ партията на позорния мир “.

Но в случай че казусът се ограничи до това изказване, то евентуално скоро щеше да бъде забравено. Или може би ще докара до смяна в отношението към водача на " Вагнер " измежду патриотите. Но събитията потеглиха по своя ход.

Същия ден Пригожин упреква Министерството на защитата, че е нанесло ракетен удар по тиловите лагери на Вагнер. Във връзка с това обвиняване Пригожин афишира " марш на справедливостта " - по неговите думи, 25 000 вагнеровци стартират поход към Москва.

Разбира се, съвсем незабавно последва опровергаване от Министерството на защитата. Малко по-късно Националният комитет за битка с тероризма съобщи, че обвиняванията, публикувани от името на Евгений Пригожин, нямат съображение.

Тук би трябвало да се направи едно предизвестие: сега, когато пишем тази публикация, има, наред с други неща, версията, че изказванията на Евгений Пригожин са породени от дезинформация. Просто казано, някой съумя да измами създателя на Вагнер. Има и версия, че сметките му в обществените мрежи са били хакнати и най-малко част от направените изказвания са основани от врага благодарение на технологията " deepfake " /дълбок фейк/.

Няма подозрение обаче, че в този момент от тези изказвания са доста удовлетворени от западната страна на линията на прикосновение. Сега там имат вяра, че най-смелите им фантазии се сбъдват. Помните ли, неотдавна Царград цитира американския професор Елиън Коен?

Той сподели, че няма никакво значение по какъв начин вървят нещата на фронта. Необходимо е да се реализира провалянето на Русия - такова проваляне, че бойците да стрелят по своите командири и да избягат от фронта.

Изявленията и дейностите, направени от страна на Пригожин, ни приближават тъкмо до такова развиване на събитията. До протест на въоръжени мъже. До разпадането на фронта.

Каквито и да са претекстовете за изказванията, в действителност приказваме за удар в гърба. Или за опит за удар. Само че не на " Вагнер ", а на съветската войска.

В момента, когато армията отблъсква вражеската атака, ЧВК може да обърне оръжието си против командването. Или заплашва да го обърне. За наслада на врага.

Каква е повода за тези събития? Може да има доста пояснения, в това число както неудовлетворени упоритости, по този начин и действителни недоволства. По време на борбата за Бахмут/Артьомовск на няколко пъти чухме, че командването не обръща нужното внимание на Вагнер. Не отпуска задоволително муниции и съоръжение. Днес е доста мъчно да се каже какъв брой обективни са тези изказвания. Мнозина имат вяра, че някои от тези изказвания са обективни, до момента в който съгласно други са мощно пресилени.

Но ето какво просто да кажа и какво в действителност би трябвало да се каже - не може да има опрощение за офанзива против командването на личната ти войска. Няма и не може да има оправдания за антидържавни дейности и изявления. Без значение какви обективни искове се предявяват против обособени чиновници и ведомства.

А във военно време - почтено и строго. Защото, в случай че започнете да отмъщавате на служителите, няма да забележите по какъв начин ще унищожите страната.

Гражданската война не може да докара до нищо положително. Опитът за боен прелом, даже и с най-хубави планове, не може да бъде от изгода за никого. Редът постоянно е по-добър от хаоса.

Остава да се надяваме, че всичко ще се ограничи до образуването и следствието на наказателно дело за подстрекаване към въоръжен протест. И че в хода на следствието ще се окаже, че самите изказвания на Пригожин са прочувствено преувеличаване на действителни проблеми. Или че множеството от тези изказвания в действителност не са се случили.

Остава да се надяваме, че въпросът не е и няма да стигне до същински бойни конфликти в тила на съветската войска.

Нищо по-страшно от гражданската война за Русия е невероятно и да се намерения. Не може да има опрощение за разпалването на революция. От това и единствено от това би трябвало да се изхожда, оценявайки обстановката.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР