Националният институт по метеорология и хидрология е част от международна

...
Националният институт по метеорология и хидрология е част от международна
Коментари Харесай

Ако има следващ циклон със значителни валежи, той ще се казва Елиас

Националният институт по метеорология и хидрология е част от интернационална организация, която сплотява всички метеорологични служби. В случай на рискови метеорологични феномени когато има оранжев или червен код, обвързван с прекосяването на циклон да вземем за пример, му се дава име от авансово подготвен лист. В него имената са подредени по азбучен ред.

Според Анастасия Стойчева от Института по хидрология и метрология сътрудниците ѝ от Гърция, при които през миналата седмица паднаха най-значителни превалявания от дъжд, са дали име на циклона Даниел. След това са го изпратили до всички европейски страни с цел да може да се употребява това име на всички места по света, осведоми Българска национална телевизия.

Тази процедура е от 5-6 години и съгласно хората от сектора тя е много комфортна за българските и европейските синоптици. Според направения лист, в случай че има идващ подобен циклон със обилни превалявания, той ще се споделя Елиас. Това име следва по азбучен ред. След него са Федра, Гай, Хелена и по този начин нататък, като последното име в листата е Зое.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР