Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система мобилизира

...
Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система мобилизира
Коментари Харесай

Започват серията от протести срещу насилието в детските градини


Националният предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система активизира структурите си по места и към този момент оповестените митинги са в 11 града на страната. Ако няма реакция от страна на институциите, ще се засилват и дребните градове с втора серия митинги.

Протестите са в поддръжка на гражданската самодейност, която бе импортирана в Народното събрание с искане за мандатност на шефовете и началниците на РУО, видеонаблюдение във всички пространства на ясли, градини и учебни заведения. Също по този начин предложенията, импортирани в националното заседание, включват увеличение възнаграждение на учителите, понижаване броя на деца в групите, ранно пенсиониране на всички, които работят с деца и други

" Протестите не са против учителите! От Националния предприемчив комитет бихме подкрепили настояванията на учителите, тъй като всичко, което е добре за учителите е добре и за децата. Разочаровани сме от синдикатите, заради това, че водят мракобесническа политика и не се борят за по-добри условия на труд. Призоваваме за разговор учителите, които не са обвързани със синдикатите и могат да вземат участие в диалозите без да им се въздейства, с цел да изготвим общи оферти. Всеки един преподавател, който е подготвен да работи за промени, дано пристигна и да се свърже с нас ", изясняват от инициативния комитет.

Протестите започват през днешния ден в Бургас, а в неделя такива ще има в три града - Варна и Пазарджик от 11:30, а в Плевен демонстрацията стартира от 16:00 часа. Въпреки плануваното неприятно време митингите ще бъдат извършени, с цел да покажем, че сме подготвени да се борим за по-доброто бъдеще на нашите деца. Те ще бъдат извършени пред постройките на общинските администрации, само че не са ориентирани против общините, по-скоро се надяваме да получим поддръжка от всяка една община!, споделят от организацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР