Националният фронт за спасение на България с лидер вицепремиера Валери

...
Националният фронт за спасение на България с лидер вицепремиера Валери
Коментари Харесай

Обединените патриоти ще внесат поправка за по-лесно строителство на ски лифтове

Националният фронт за избавление на България с водач вицепремиера Валери Симеонов ще внесе посредством парламентарната група " Обединени патриоти " корекция в закона, с която да се понижат процедурите за строителство на ски лифтове. Това заяви Симеонов в изявление за Би Ти Ви.

Според в този момент настоящите разпореждания в Закона за горите при строителство на въжен превоз се изисква смяна на предназначението на земята под него, което е дълга и комплицирана административна процедура. Такова условие обаче няма за далекопроводите, сподели вицепремиерът. Според него по-строгият режим за лифтовете е прокаран представители на зелени придвижвания - добре проведени по думите му още от 90-те години - за да се ограничи зимният туризъм. Затова парламентарната група още този месец ще предложи това ограничаване да отпадне.

Симеонов повтори, че страната ще застане освен зад вложителя във втори въжен превоз на Банско, само че нейна задача е да развива и Витоша, Пелерик, Пампорово, Чепеларе, Гела.

Той опита да омаловажи вчерашния митинг против измененията в проекта за ръководство на националния парк " Пирин " като сподели, че той е проведен единствено в София и от софиянци, до момента в който 5000 души пристигнали в столицата от Пиринския край, с цел да защитят развиването на района.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (55)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР