Националният фестивал за народни инструменталисти Да излееш душата си с

...
Националният фестивал за народни инструменталисти Да излееш душата си с
Коментари Харесай

Фестивалът Да излееш душата си с музика започва днес в Каблешково

Националният фестивал за национални инструменталисти „ Да излееш душата си с музика ” ще се организира през днешния ден в Каблешково. Надсвирването ще се организира за пети път в памет на акордеониста Петко Дачев - инструментална легенда на българския фолклор.

Фестивалът се организира под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев и се провежда от национално читалище „ Атанас Манчев - 1920 ”, с поддръжката на Община Поморие и Кметство Каблешково.

Своеобразният конгрес на национални инструменталисти ще стартира в 14.00 часа в зрителната зала на читалището. Основната цел на  „ Да излееш душата си с музика ” е да се трансформира в празник на неповторимите фолклорни обичаи, да открива и поддържа нови дарования, да подтиква високото професионално майсторство и живописен усет.

Изпълненията се правят оценка от професионално жури, включващо одобрени експерти в региона на българския музикален фолклор. На всички участници ще бъдат връчени грамоти за присъединяване, а отличените самостоятелни реализатори и фолклорни оркестри във всяка възрастова група ще бъдат удостоени с плакет и парична премия. Тази година ще се одобряват и поръчки за присъединяване на реализатори, които желаят да се изявят отвън конкурсната стратегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР