Националният дворец на културата, НДК, в София ще бъде осветен

...
Националният дворец на културата, НДК, в София ще бъде осветен
Коментари Харесай

НДК светва в синьо за Деня на бежанеца

Националният замък на културата, НДК, в София ще бъде осветлен в синьо на 20 юни вечерта по случай Световния ден на бежанците. Инициативата е на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, а мотивът - отбелязване на интернационалния ден за удостояване на хората, които са били принудени да избягат от страните си заради гонене. Това оповестиха от Върховния комисариат на уеб страницата си.

Тазгодишната тематика на Световния ден е: „ Надежда надалеч от вкъщи “ – свят, в който бежанците пълноценно вземат участие в обществото ни.

Над 110 милиона души по света са напуснали домовете си заради спорове и гонене, означават от представителството на Комисариата. Най-много са мигрантите от Сирия, Украйна и Афганистан. 40% от наложително разселените са деца.

В столицата ще бъде показан сборникът " Училище за приказки “, написан от украински деца.   Книгата е готова и оповестена в границите на взаимния план на УНИЦЕФ и ситуационния център " Отворени порти " с финансовата поддръжка на държавното управление на Съединените щати.

Войната в Украйна принуди повече от два милиона украински деца да изоставен страната и разсели над един милион в границите на Украйна. За миналата година и четири месеца 160 000 украински бежанци са подали молба за краткотрайна протекция в България, в това число към 54 000 деца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР