Националният доверителен екофонд (НДЕФ) ще подкрепи закупуването на още три

...
Националният доверителен екофонд (НДЕФ) ще подкрепи закупуването на още три
Коментари Харесай

Още три електромобила за Община Габрово

Националният поверителен екофонд (НДЕФ) ще поддържа закупуването на още три електрическия автомобил за Община Габрово. Безвъзмездно ще бъдат отпуснати 60000 лева по схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства в границите на Инвестиционната стратегия за климата.

Две от екологичните возила са планувани за Общинския инспекторат. Те ще се употребяват от инспекторите, които правят надзор във всички 134 обитаеми места от общината. Другият електрически автомобил е за звено „ Заведения за обществени услуги “. Той ще подкрепи услугата „ Асистентска поддръжка “ в града и селата.

На съвещанието си от 26 май тази година Общински съвет – Габрово утвърди обезпечаването на съфинансиране до 131000 лева от временен излишък – държавно делегирани действия за обществени услуги, и от Постановление на Министерски съвет 326/2021 за разноски по отношение на КОВИД-19. За всеки закупен електрически автомобил НДЕФ дава дотация от 20 000 лева

Новите коли би трябвало да устоят 150 км пробег с едно зареждане и оптималната скорост най-малко 80 км/ч. Да са снабдени с литиева батерия с потенциал най-малко 25 киловатчаса и гаранция не по-малко от 5 години.

През 2017 година Община Габровоприбави към автопарка сиелектрическата КИА „ Соул “, а от 2018 година подобен автомобил употребява и музей „ Етър “. През 2021 година бяха доставени още два електрически автомобила марка „ Рено Зое “, с които се прави екоконтрол.Колите бяха закупени посредством съфинансиране от НДЕФ.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР