Националният борд за транспортна безопасност в САЩ търси причините за

...
Националният борд за транспортна безопасност в САЩ търси причините за
Коментари Харесай

Хеликоптерът на Петър Келнер се е търкалял 270 м. по планински склон

Националният ръб за транспортна сигурност в Съединени американски щати търси аргументите за злополуката с хеликоптер в Аляска, при която починаха най-богатият човек в Чехия Петър Келнер и още четирима души на борда, оповестяват Ройтерс и Асошиейтед прес.

Един човек е оживял при злополуката в събота вечерта и е разпознат като Давид Хорват, 48-годишен жител на Чехия. Той е в тежко, само че устойчиво положение в болница в Анкъридж.

Хеликоптерът - Еърбъс AS350 B3, е изпълнявал полет за хели-ски в далечен стръмен регион в планините Чугач покрай глетчера Кник, съобщи на брифинг за публицисти Том Чапман от Националния ръб за транспортна сигурност.

Мястото на злополуката е налично единствено с хеликоптер поради скалистия терен и снежните условия. Според Националния ръб за транспортна сигурност хеликоптерът се е блъснал в планината на към 4,5 метра под хребета и се е търкалял по ската към 270 метра преди да спре. Снимки от мястото на злополуката демонстрират хеликоптера като цяло недокоснат на надморска височина от 1676 метра. За последно сигнал от хеликоптера е имало в 18,34 ч. в събота, а към 20,30 ч. е подаден сигнал, че летателният уред не се е завърнал. Около час по-късно са били открити останките на авариралия хеликоптер.

Телата на починалите са били докарани в неделя в Държавния медицински надзорен център в Аляска. Връщането на останките на хеликоптера е съществена задача в този момент за проверяващите органи, само че остава неразбираемо по кое време ще се случи това поради терена и прогнозата за нови снеговалежи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР