Намериха двама младежи от Русе, издирвани по сигнал на родителите

...
Намериха двама младежи от Русе, издирвани по сигнал на родителите
Коментари Харесай

Намериха двама издирвани младежи от Русе

Намериха двама младежи от Русе, търсени по сигнал на родителите им, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в града.

Сигналът за изгубването им е получен на 3 май в 20:00 ч. Двамата са надлежно на 22 и 23 години. Вчера към 12:30 часа излезли на разходка и оттогава нямало информация за тях. Знаело се, че не носели мобилните си телефони и били леко облечени.

От полицията са подхванали своевременни дейности по търсенето на двамата русенци. В акцията по издирването са се присъединили чиновници от районно управление (на МВР) Две могили, взаимно с екипи на РДПБЗН - Русе и профилирана техника, както и доброволци от селата Табачка и Пепелина, от спелеоклуба и ловни дружинки. Проведени са издирвателни мероприятия по всички туристически и походни пътеки, излизащи от селото, както и в регионите към тях.

Акцията е приключила сполучливо тази заран.

Двамата били видяни от дрон на един от скатовете, след което спасителите са достигнали до мястото със профилирана техника и са ги прибрали. Младежите са открити живи и здрави. Двамата били отишли на посетители на дядото на единия в с. Табачка. На чиновниците на Министерство на вътрешните работи и доброволците те разказали, че излизайки от селото объркали маршрута, след това завалял дъжд, само че те съумели да се подслонят в каравана, която разкрили по пътя си. Там те се изсушили и прекарали нощта, а тази заран тръгнали да търсят пътя назад към селото.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР