Националният авиопревозвач на Обединените арабски емирства Emirates Group отчете рекордна

...
Националният авиопревозвач на Обединените арабски емирства Emirates Group отчете рекордна
Коментари Харесай

Рекордни печалби от $3 милиарда и скок на броя на пътниците със 123% отчита Emirates

Националният авиопревозвач на Обединените арабски емирства Emirates Group регистрира рекордна облага и доходи финансовата годината, приключваща през април 2023 година Изглежда, че откакто огромната част от провокираните от пандемията ограничавания за пътешестване бяха отстранени, положителните времена за самолетните компании се завърнаха.

Годишната облага възлиза на рекордните до момента 3 милиарда $, до момента в който приходите на Emirates са се нараснали с 81%, съгласно прессъобщение на компанията, представено от CNBC. Броят на пасажерите е достигнал до 43,6 милиона за годината, което е 123% нарастване спрямо миналата година - още едно доказателство за възобновяване на пътуванията. Авиоиндустрията беше една от много засегнатите по време на пандемията, изключително при започване на 2020-а, както и растящите цени на горивата след началото на войната Украйна.

За съпоставяне преди година Emirates регистрира загуба от 1,1 милиарда долара- през май 2022 година, след загуба от 5,5 милиарда $ през май 2021 година
 Нискотарифната Ryanair поръчва към 300 от самолета Boeing 737 Max 10 Обновена
Най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа поръчва 300 самолета Boeing 737 Max 10

Ryanair непрестанно купува по-големи самолети, с цел да усили потенциала за транспорт на пасажери

През финансовата 2022 година Emirates влага 7,2 милиарда дирхама в нови самолети, съоръжение, компании и технологии и се ангажира с покупката на пет нови самолета Boeing 777.

Освен това компанията се е заела с забавно предизвикателство: да отвори най-голямата отвесна плантация в света в Дубай. Иска и да построи нов център за образование на водачи.

И други самолетни компании също се радват на растеж на броя на пасажерите след пандемията. Това са easyJet, която увеличи упованията си за облага, както и Alaska Airlines и Southwest Airlines, които пък регистрираха мощно търсене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР