Националният архив официално поиска от бившите президенти и вицепрезиденти на

...
Националният архив официално поиска от бившите президенти и вицепрезиденти на
Коментари Харесай

Националният архив на САЩ призова бившите президенти да проверят личните си файлове

Националният списък публично изиска от някогашните президенти и вицепрезиденти на Съединени американски щати да ревизират още веднъж персоналните си досиета за всевъзможни секретни документи, оповестява СиЕнЕн. До тук се стигна откакто бяха открити класифицирани документи в домовете на някогашния президент Доналд Тръмп, някогашния вицепрезидент Майк Пенс и президента Джо Байдън през последната година.

Архивите изпратиха писмо до представители на някогашни президенти и вицепрезиденти от последните шест президентски администрации, обхванати от Закона за президентските архиви (PRA) - от Белия дом на някогашния президент Роналд Рейгън до през днешния ден.

Писмото изисква от тях да ревизират файловете си, с цел да се уверят, че материалите, считани за персонални, не съдържат " по нехайство " президентски записи, които по закон би трябвало да бъдат предадени на архивите.
 Класифицирани документи са открити и в дома на Майк Пенс
Класифицирани документи са открити и в дома на Майк Пенс

Бившият вицепрезидент незабавно ги е предал на ФБР

Архивите изпратиха писмото до представители на някогашните президенти Доналд Тръмп, Барак Обама, Джордж У. Буш, Бил Клинтън, Джордж Х. У. Буш и Роналд Рейгън и някогашните вицепрезиденти Пенс, Байдън, Дик Чейни, Ал Гор и Дан Куейл.

Всички представители на четиримата някогашни президенти показаха, че не разполагат с секретни записи. Представителите на някогашните президенти Клинтън, Джордж У. Буш, Обама и починалия Джордж Х.У. Буш сподели пред CNN, че всички класифицирани документи са били предадени на Националния списък при овакантяване на поста.

Бившият президент Джими Картър не е получил писмо от архивите, защото механически е освободен от Закона за президентските архиви. Въпреки че Картър подписа PRA, законът не влезе в действие, до момента в който той бе държавен глава.
 Секретни документи открити в остарял офис на Байдън
Секретни документи открити в остарял офис на Байдън

От времето, когато е бил вицепрезидент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР