Националните състезатели по плуване, които взеха участие на Европейското първенство

...
Националните състезатели по плуване, които взеха участие на Европейското първенство
Коментари Харесай

Националите по плуване след Европейското първенство: Имахме отлично състезание

Националните състезатели по плуване, които взеха присъединяване на Европейското състезание в 25-метров басейн в Отопени, Румъния, се завърнаха у нас . Пред медиите направиха преглед на представянето си. Те бяха безапелационни, че отборът ни се е показал чудесно .

„ Това беше едно от най-успешните надпревари за мен. Ако бях влезнала и с по-голяма убеденост имах капацитет да стигна до край и на 100 м бруст. Много съм удовлетворена от представянето си. Мисля, че имах капацитет даже за орден на 100 м съчетано и на смешка назовавам себе си бронзова медалистка, само че на 75 метра съчетано, тъй като на последното превръщане бях трета. Плуването ми на 50 м бруст беше цялостно с запаси. Нито една от стените не се получи както би трябвало. Това идва и от тренираност на дистанцията. На 100 м бруст смъкнах 2 секунди от персоналното си време. Смятам, че това ще е една от мощните ми дисциплини на огромен басейн. В Отопени имах доста стартове и към средата на надпреварата умората се усети. Ние сме привикнали да плуваме на максимума си в утринните стартове, до момента в който други плувци могат да спестят малко от силите си в сериите. При нас това го нямаше и считам, че си сподели думата. Но направихме мощно съревнование и от ден на ден ще привикваме да сме измежду най-хубавите “ , сподели Диана Петкова.

„ Доволен съм от резултатите, които реализирах. Радвам се, че съумях да вляза във финала на 200 м бътерфлай. В плуванията в свободния жанр съумях да направя персонални достижения и национални върхове, само че в този жанр конкуренцията е жестока. Това значи, че ще би трябвало да се трудя още повече и да не дублирам позволените неточности. Резултатите в свободния жанр са доста мощни, само че това не значи, че не мога да се преборя с конкуренцията. Постижението ми на 400 м свободен жанр можеше да бъде и по-добро, само че може би не разпределих силите си вярно по дистанцията. Европейското състезание в Отопени поставя завършек на тази спортна година и съм удовлетворен от представянето си. Следващата огромна цел са Летните олимпийски игри в Париж, за които ще се сготвям от януари “ , съобщи Петър Мицин.

„ За мен Европейското състезание беше много прочувствено, само че се веселя, че доближих до крайна осмица, направих и още един връх. Мисля, че се показах добре на шампионата. Със сигурност претърпях доста в тези дни, само че това ще бъде за урок и при идващите огромни надпревари няма да бъда толкоз прочувствена. Вече ще знам, че съм способна да бъда измежду първите 16 или измежду първите 8. Мисля, че отсега нататък ще бъда по-уверена “, показа Габриела Георгиева.

„ Това беше едно доста положително съревнование за целия тим. Поставихме много положителни и мощни резултати, които са добра причина за Световното състезание в Доха през февруари. Надявам се да продължаваме в същия дух и там да се представим добре. Всяко присъединяване в полуфинал или край доставя доста огромна страст и опит. Надявам се през идната година да продължим тази линия и всеки да реализира задачите си “ , сподели Калоян Левтеров.

Главният треньор на националния тим Кристиян Минковски също сложи висока оценка за представянето на нашите състезатели.

„ Имахме чудесно показване на Европейското състезание. Реално ние бяхме с половината тим. Ако бяха взели участие всички, които са членове на националния тим, нещата щяха да са още по-добри. Вече се борим за медали и това е нещо, което няма по какъв начин да не ме прави доста горделив и благополучен. Плувната година приключва с следващо сполучливо съревнование за българските плувци. Равносметката за целия сезон е доста добра. Имаме доста мощни достижения. Това, което ме радва доста е, че юношите също се изявиха, направиха мощни класирания и достижения. Всичко това ни изправя пред нови провокации и пред доста работа, която би трябвало да вършим, с цел да надградим това, което успяхме да създадем през тази година. Развитието на българското плуване през последните години е доста динамично и в позитивна посока. Тук е мястото да кажа, че към Българската федерация плувни спортове има и артистично плуване и скокове във вода, които също се развиват доста добре, и се надявам, че и ще реализиран триумфите, които имаме в плуването “ , съобщи Минковски.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР