Националните полицейски служби да подобрят техническата си експертиза, настоя Интерпол(снимка:

...
Коментари Харесай

Итерпол в тежка схватка с кибер престъпленията


Националните полицейски служби да подобрят техническата си експертиза, настоя Интерпол
(снимка: пресцентър Интерпол)

Глобалната организация Интерпол стартира тежка битка с голям брой форми на виртуални закононарушения в наднационален мащаб. Службата сътвори център за битка с финансовите измами, ускори ограниченията за битка със половите онлайн-посегателства над деца и ангажира огромна европейска софтуерна компания за тренинг в региона на технологиите за идентификация.

Центърът за финансови закононарушения и битка с корупцията (IFCACC) би трябвало да обезпечи съгласуван световен отговор против експоненциалния напредък на транснационалната финансова престъпност. Принос за последното има непрестанно възходящата глобализация и цифровизация, съгласно Интерпол.

Сега нарушителите са в положение да правят финансови закононарушения със зашеметяваща успеваемост и трудност. Това е заплаха за световните финансови системи, която попречва икономическия напредък и предизвиква големи загуби по целия свят. Новият център ще се насочи към измами и закононарушения с заплащания, пране на пари и прикриване на активи.

Едновременно с това Интерпол стартира 4-дневна интернационална конференция за продан на най-хубавите практики в оправянето с проведени незаконни групи, които се занимават със полово посягане над деца онлайн.
още по темата
Огромна е нуждата от повишение на качествата на националните полицейски служби да натрупат техническата експертиза и потенциал за осъществяване на по-ефективни следствия на половите закононарушения против деца, осъществявани посредством средствата на интернет, уточни Стивън Кавана, изпълнителен шеф на Интерпол.

Междувременно от частно прессъобщение стана ясно, че Интерпол е заела европейската компания IDnow за 12-месечно съдействие в региона на технологиите за доказване на еднаквост. Мярката още веднъж е обвързвана с повишение на потенциала за откриване на измами.

Експертите на IDnow ще обезпечат серия от тренинги за локалните полицейски органи и имиграционните служби на страните-членки, започвайки още този месец от Абу Даби.

Сложните измами стават все по-плодотворни за своите създатели. Последните статистически данни на PricewaterhouseCoopers (PwC) разкриват, че 47 % от фирмите по света са претърпели най-малко една форма на машинация през предходните 24 месеца. Общата цена на тези измами се пресмята на 42 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР