Националните отбори на Италия и Белгия играят при резултат 1:0

...
Националните отбори на Италия и Белгия играят при резултат 1:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Италия-Белгия 1:0, страхотен гол на Барела

Националните тимове на Италия и Белгия играят при резултат 1:0 в мач за третото място в шампионата за Лигата на нациите. Двата отбора се срещат в реванш от четвъртфиналния им конфликт на UEFA EURO 2020, където "адзурите " завоюваха с 2:1.

Още във 2-рата минута бърза офанзива на Италия посредством Киеза можеше да донесе нещо рисково, само че бранител на Белгия съумя да избие в корнер. Само минута по-късно, нов рисков удар на Киеза откри тяло на белгийски футболист. В 7-ата минута белгийците отвърнаха с рисков удар на Батшуай от границата на наказателното поле. 13 минути след началото на мача, закъсняло влизане на Вертонген против Берарди, донесе жълт картон на бранителя. В 18-ата минута изстрел на Берарди от към 25 метра затрудни Куртоа. Три минути по-късно Распадори бе изведен съвсем фронтално против Тибо Куртоа, само че изстрелът му се отби в белгийски бранител.

В 24-ата минута "дяволите " съумяха да отвърнат на италианския напън след бърза офанзива при която Батшуай откри Салемакерс, който от своя страна уцели страничния дирек на вратата на някогашният си съоборник Донарума. 4 минути след гредата, ново рисково нахлуване на Белгия отляво изненада неприятно Италия, само че вещата интервенция на Бастони предотврати сигурен гол на Батшуай. Около 60 секунди по-късно десният бек на "Скуадра адзура " Ди Лоренцо си изкара жълт картон за удар с тяло.

Следващите минути не предложиха забавни положения, с изключение на бърза контаатака на играчите в синьо, при която Киеза комбинира с Берарди, чийто извеждащ пас обаче бе кръстосан от бранител на "дяволите ". Пореден мощен изстрел на Киеза три минути преди почивката мина около вратата на белгийския пазач. Точно преди началото на добавеното време на първата част, Доменико Берарди с дълъг пас изведе чудесно Федерико Киеза очи в очи с Тибо Куртоа, само че ударът на крилото на Ювентус и Италия бе отразен от вратарят на Белгия.

Второто полувреме стартира вихрено за "Скуадра адзура " и след отбита топка от корнер от Тилеманс, полузащитникът на Интер Николо Барела откри топката от въздуха и се разписа във вратата на Куртоа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР