Националните отбори на България и САЩ по волейбол се изправят

...
Националните отбори на България и САЩ по волейбол се изправят
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Всичко или нищо за България срещу САЩ на СП по волейбол

Националните тимове на България и Съединени американски щати по волейбол се изправят един против различен във втория си мач от група C на Световното състезание в Полша и Словения. Срещата на „ Арена Сподек ” в Катовице, Полша започва в 18:30 часа и ще може да я наблюдавате онлайн в уеб страницата.



В първия си мач от конкуренцията България позволи тежка загуба от международния първенец Полша с 3:0 гейма (25:12, 25:20, 25:20), което значи, че още едно проваляне през днешния ден, най-вероятно ще значи отпадане на волейболистите ни от Световното състезание.

Американците пък се оправиха безпроблемно с Мексико в първия си мач и записаха победа с 3:0 гейма (25:18, 25:20, 25:12)

При победа на „ лъвовете “ над Съединени американски щати обаче с какъвто и да е резултат на процедура ще подсигурява класиране на Цветан Соколов и съотборниците му измежду първите 16 тима на Световното състезание и присъединяване в 1/8-финалите.

За продължение напред на България може да се окаже задоволителна и загубата, само че единствено в случай че са спечелили два гейма против Съединени американски щати, защото към осминафиналите не престават и четирите най-хубави тима, класирали се на трето място в личните си групи.

Големия проблем за селекционера на България е неналичието на Тодор Скримов, който пропусна първия мач поради разтежение на коремните мускули. Очакваше се, той да се възвърне изцяло за дуела против Съединени американски щати, само че от щаба оповестиха, че Скримов ще пропусне и втория мач на Мондиал 2022.

18:30 часа | БЪЛГАРИЯ – Съединени американски щати  0:0 гейма

Световно състезание по волейбол 2022, групова фаза, група C, втори кръг

Стартови сформира на двата тима:

БЪЛГАРИЯ:

Селекционер: Николай Желязков

Съединени американски щати:

Селекционер: Джон Сперо

Място на срещата: „ Арена Сподек ”, Катовице, Полша
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР