Националните ни отбори за младежи и юноши ще бъдат залети

...
Националните ни отбори за младежи и юноши ще бъдат залети
Коментари Харесай

Играчи от чужбина ще получат повиквателни за националния отбор на България

Националните ни тимове за младежи и юноши ще бъдат залети от нова вълна перспективни играчи, родени и играещи в чужбина, само че с български корени.
БФС е пуснал мощен радар по целия свят, търсейки перспективни футболисти, които дават отговор на критериите, с цел да носят екипа на „ лъвовете “, разкрива „ Мач Телеграф “.

Още за първия мач на младежите през идната година ще бъде извикан играещият за Апоел Йерусалим Омер Агвадиш.

Той е на 20 години и рита като десен халф, само че може да бъде употребен като бек.

От БФС са прецизирали писмено всички проблеми и имат единодушието на родения в Йерусалим футболист да носи екипа на „ лъвовете “.

Първият сигурен мач на младежите ни е европейската подготовка с Нидерландия на 25 март. Преди да облече екипа на Апоел Йерусалим Агвадиш рита за Апоел Катамон.

За по-малките обединения пък се чака да дебютира 15-годишният българин Валентин Йотов. При него почвата също е готова на 100 % и се чака да запише първата си среща за България при започване на идната година.

Това най-вероятно ще бъде тимът ни до 17 години. Валентин играе като нападател в Байерн (Мюнхен) от лятото на 2018 година. Преди това роденият в Бостън футболист рита в академията на Филадефия Унион.

В този клуб преди няколко сезона бе някогашният пазач на ЦСКА и Славия Райс Мболи. Талантът е роден в Бостън през 2006 година, където татко му прави докторантура по стопанска система по това време.

Работата му е повода за преместването в Германия. Валентин споделя, че от своите сънародници харесва най-вече Стоичков и Бербатов, а от младите футболисти му подхожда стила на Джейдън Санчо.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР