Националната здравноосигурителна каса предлага цените на клиничните пътеки да се

...
Националната здравноосигурителна каса предлага цените на клиничните пътеки да се
Коментари Харесай

НЗОК предлага 8% поскъпване на клиничните пътеки

Националната здравноосигурителна каса предлага цените на клиничните пътеки да се усилят с 8 % със задна дата, заяви ръководителят на надзорния съвет на касата Петко Салчев след съвещание на съвета, съобщи БНР. Ако има такова покачване на цената на клиничните и амбулаторни лекувания от 1 септември, то от началото на годината тя ще е нарастнала с 33 %

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса предлага и 8% нарастване на цените на медико диагностичните действия.Това са опциите на бюджета ни сега, сподели Петко Салчев.

Предложението е изпратено до Българския лекарски съюз, като няма период, в който съюзът да отговори. Ако Българския лекарски съюз не се съгласи, няма да има анекс към Националния рамков контракт, разяснява Пеко Салчев.

От 1 май цените на клиничните пътеки бяха увеличени приблизително с 25%, по този начин с новото нарастване то би трябвало да стане 33 % по отношение на предходната година.

Ако останат средства в бюджета на Касата, има вид те да се трансферират за идната година като предплатени заплащания и да не се връщат пари в държавния бюджет, сподели още проф. Петко Салчев.

Той уточни, че осъществяването на бюджета на касата към деветмесечието е в границите на заложеното, като се чака преразход в профилираната извънболничната здравна помощ и в денталната помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР