Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ удължава служебно протоколите на хронично болните

...
Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ удължава служебно протоколите на хронично болните
Коментари Харесай

НЗОК удължава служебно протоколите на хронично болните

Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ удължава служебно протоколите на хронично болните пациенти. Това ще стане от през днешния ден, 16 ноември, когато изискванията и редът влизат в действие. Пациентите би трябвало да вземат медикаментите си от същата аптека, от която са го правили и преди въвеждането на изключителния ред. Ако това не е допустимо и в случай че се постановат данните и лечението да бъдат изменени, пациентите би трябвало да посетят персоналния си доктор.
Служебно се удължава и срокът на годност на протоколите за скъпоструващо лекуване на хронично заболели пациенти, оповестява БГНЕС.

Мярката цели да се избегне скупчване на хора в закрити пространства, както и гарантиране на достъпа на пациентите до нужната им медикаменти терапия.

НЗОК към този момент е изготвила изискванията и реда за разпределяне на лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, които са заплащани изцяло или отчасти от здравната каса.

Целта е да бъде омекотен достъпът до лекарствена терапия на хората с хронични болести и обезпечаване на свободен кулоар за здравна консултативна помощ за пациентите с остри положения по време на въведената изключителна епидемиологична конюнктура.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР