Националната здравно-осигурителна каса няма да остане без бюджет за догодина,

...
Националната здравно-осигурителна каса няма да остане без бюджет за догодина,
Коментари Харесай

НЗОК няма да остане без бюджет, заплахата за здравето е от заледените улици на София: Борисов

Националната здравно-осигурителна каса няма да остане без бюджет за следващата година, а противоречивите оферти ще се решат в пленарната зала. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Българска национална телевизия.

Вчера комисията по опазване на здравето не одобри план-сметката, а депутатите от ГЕРБ-СДС гласоподаваха " въздържал се ". Лидерът на ГЕРБ изясни това с оферти, заложени в преходните и заключителни разпореждания на бюджета. От ГЕРБ са срещу НЗОК да поеме ръководството на публичните поръчки за онколекарства, а желаят те да останат в Министерство на здравеопазването.

Не утвърждават и плануваната възбрана за разкриване на нови лечебни заведения и за подписване на контракт с НЗОК по нови действия. Според ръководителят на здравната комисия в пралманента Костадин Ангелов по този начин ще бъдат ощетени цели области в страната, защото лечебните заведения в тях няма да могат да сключат контракти за нови действия, даже да имат подобен запас.

    " Въздържали сме се в комисия, тъй като желаеме в зала да питаме за какво публичните поръчки отиват в касата и за какво не разрешават нови пътеки. Нищо не неодобряваме, тъкмо противоположното - би трябвало да дадем на касата да прави публичните поръчки и по тази причина сме неприятните, по този начин ли излиза? Няма да остане без бюджет здравната каса, просто тези неща ще ги решим в залата.

Борисов отговори на рецензиите на премиера Николай Денков по отношение на неприемането в комисия на план-сметката за здраве за следващата година.

    " Управлението на София беше такова тези дни, че заплаши здравето на хората по заледените улици, тъй че казусът със здравето беше там ", сподели Борисов.

По мотив рецензиите на Делян Пеевски към министър председателят Денков Борисов разяснява:

    " Нека да ги оставим тези две момчета да си спорят по сред си ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР