Националната служба за охрана (НСО) пази главният прокурор Иван Гешев

...
Националната служба за охрана (НСО) пази главният прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Как се охраняват първите мъже в държавата?

Националната работа за защита (НСО) пази основният прокурор Иван Гешев от 2021 година, откакто 46-ото Народно заседание трансферира Бюрото по отбрана, което отговаряше за сигурността му, към Министерството на правораздаването. По закон на основния прокурор в страната се обезпечава персонална защита и профилиран превоз. При нужда той се охранява и при служебно пътешестване в чужбина. 

Маршрутът на основния прокурор евентуално е бил следен, само че не излиза наяве по какъв начин е изтекла информация за това съответно пътешестване. Колко огромен е бил рискът за охраняваното лице преценя комисия, в която вземат участие шефът на НСО, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС. Самият Гешев неколкократно е заявявал, че е получавал закани за живота си. 

" Автомобилите на НСО се преглеждат преди и след пътешестване. Ако това взривно устройство е поставено настрана на пътя, това значи, че има информация, че основният прокурор ще мине оттова. Има информация за това, когато се приближава кортежа до него и евентуално е задействано по електронен път ", съобщи ген. Румен Миланов, бивш началник на Национална работа „ Борба с Организираната Престъпност “ (НСБОН) и НСО.

" При разнообразни степени на застрашеност хората, които управляват НСО дружно с хора от други служби, дефинират съответния метод за отбрана ", разяснява пред Нова тв някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

По думите му информацията за охраняваното лице би трябвало да бъде оценена и като предпазна мярка даже може да се ограничи предвижването му. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР