Националната Републиканска Армия на Русия е поела отговрността за убийството

...
Националната Републиканска Армия на Русия е поела отговрността за убийството
Коментари Харесай

Неизвестната Национална републиканска армия на Русия пое отговорност за убийството на Дугина

Националната Републиканска Армия на Русия е поела отговрността за убийството на дъщерята на Дугин.

Това стана посредством някогашния народен представител на Руската Дума Иля Пономарьов, който живее в чужбина.

В Youtube канала " Утро февраля " Пономарьов споделя, че с него са се свързали от НРАС и са го помолили да изчете тяхно изказване:

" Вчера беше осъществено отмъщение. Господ резервира самия Дугин, само че му приготви надалеч по-страшно наказване. И през днешния ден пристигна моментът да се каже, кой го провежда.

Тази акция, както и доста други партизански акции, осъществени на територията на Русия в последните месеци, са проведени от Националната Републиканска Армия

Ние установихме контакт с лица от организацията благодарение на нашия запас " Роспартизан ", който осветява възходящата вълна на опозиция в Русия. Бойците на НРА ме упълномощиха да прочета техния манифест ", сподели Пономарьов ".

Ето цялостният текст на изказването:

" Ние съветски деятели, военни и политици - партизаните и бойците на Националната Републиканска Армия, слагаме отвън закона подпалвачите на война, грабителите и тираните на народите на Русия!

Ние разгласяваме президента Путин за грабител на властта и боен нарушител, подправил Конституцията, разпалил братоубийствена война м/у славянски нации и отправил съветските бойци на вярна и безсмислена гибел.

Нищета и ковчези за едни, дворци за други - това е неговата политика.

Ние считаме, че лишените от право на глас хора, имат право на на възстание с/у тираните.

Ние ще го низвергнем и унищожим!

Нашата цел е да спрем унищожаването на Русия и нейните съседи, да спрем активността на шепа кремълски дейци, които изсмукаха благосъстоянието на нашия народ и през днешния ден правят закононарушения в и отвън страната.

Ние разгласяваме чиновници на държавното управление на Руската федерация и районните администрации за съучастници на узурпатора - тези, които не се откажат от своите пълномощия, ще бъдат унищожени от нас.

Обявяваме предприемачите, които печелят парите си от корупция и връзки с служители - за предатели на Родината и съучастници на узурпатора.

Собствеността на тези, които не се разкаят и не приказват обществено против това държавно управление и неговата война, и те самите ще бъдат унищожени от нас.

 

Припомняме: 60-годишният Александър Дугин - мъдрец, политолог, социолог, преводач и държавник, е именуван “мозъкът на Путин ”. Автор е на концепцията за евразийска страна, на процедура възобновяване на Съюз на съветските социалистически републики. Негова е концепцията за новата роля на Русия в света. Според теорията му някогашните руски републики ще бъдат върнати с военна мощ, а в Украйна всичко на изток от линията Одеса - Харков ще стане съветско.

Смята се, че точно Дугин е бил целта на атентата, в който почина 35-годишната му щерка. Дария Дугина беше политически анализатор, ревнив следовник на идеологията на татко си и агитатор на войната против Украйна, редактор на пропутинското списание “Юнайтед Уърлд Интернешънъл ” и съавтор на книга за войната на Путин против Киев. Тя бе глобена предишния месец от Англия. А Дугин е обект на наказания на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Канада след анексирането на Крим.

Вечерта на 20 август в автомобил Toyota Land Cruiser, движещ се покрай село Болшие Вяземи, Московска област, е избухнало взривно устройство, след което колата се е запалила. “Вече е открито, че под дъното на колата от страната на лидера е било сложено взривно устройство. Дария Дугина е починала на място ”, разясниха от Следствения комитет на Русия.

В последния миг двамата разменят колите си, прибирайки се от културния фестивал “Традиция ”, на който са били събрани последователи на концепциите на Дугин. Взривът най-вероятно бил подложен под мястото на водача на паркинга на феста в Подмосковието, въпреки да е бил във ВИП зона и да се допуска строга защита.

Според ТАСС гостите на фестивала са били доста и при влизане в паркинга колите не са били проверявани, въпреки да е имало екипи на пътната полиция. “Взрив е можел да бъде подложен където си щете и от който си щете, което и се е случило ”, цитира организацията неизвестен охранител. Дугин си тръгнал с различен автомобил. Минути след детонацията е сниман да следи пламналата тойота с щерка си вътре. Видеото го демонстрира в потрес, хванал главата си с ръце. Бил откаран в болница.

 

Дария Дугина е родена на 15 декември 1992 година Завършила е филологическия факултет на Московския държавен университет, а по-късно и аспирантура там.

 

Нейната докторска дисертация е на тематика „ Тълкуване на политическата философия на Платон “.

Синът на Дугин е художник и куратор - Дмитрий Хворостов, роден е през 1985 година.

 

Дария, сходно на брат си, употребява друго фамилно име, само че постоянно се появява на разнообразни събития с татко си.

 

В допълнение към философията и политиката тя обичаше музиката - свиреше на флейта и китара. Знаеше френски съвършено. Стажувала е в университета Мишел Монтен във френското Бордо, изучавала е история на неоплатонизма. Работила е като сътрудник на телевизионния канал Царград.

Тя управлява телеграм канала PLATONOVA, който има 18 000 клиенти.

 

В Москва са безапелационни -  че това е терористичен акт. Очевидно самоделно взривно устройство е било сложено в колата.

Големият въпрос обаче е по какъв начин може това да се случи на огромния фестивал " Традиция ", който беше охраняван по всички правила?

 

Водещи съветски пропагандисти, по-специално Владимир Соловьов и Маргарита Симонян, реагирайки на гибелта на Дария Дугина, към този момент желаеха отмъщение за Украйна.

Забранената в Европейски Съюз телевизия " Царьград ", в която през 2016-2017 година Дугин беше началник, мина в антиукраинска реторика. Сергей Григоров, основен редактор осведомителния портал " Русские, вперёд! ", част от групата на " православния олигарх " Константин Малофеев, написа: " Болката ни няма да бъде сменена със страдалчество, а с яд и отмъщение. "

" Руснаците ни ненавиждат, а Русия е архаична страна и обвързва дейностите си с избрани дати, заради което на 23-24 август (Денят на независимостта на Украйна), ще се опитат да усилят ракетните удари по нашите градове. Безусловно Киев е в този лист ", сподели Подоляк© DW
" Руснаците ни ненавиждат, а Русия е архаична страна и обвързва дейностите си с избрани дати, заради което на 23-24 август (Денят на независимостта на Украйна), ще се опитат да усилят ракетните удари по нашите градове. Безусловно Киев е в този лист ", сподели Подоляк

Според Григоров атентатът бил дело на украинските спецслужби по поръчка на Запада и ориентиран против самия Дугин, а щерка му починала във война, " която води против нас дяволският глобалистки Запад, сатанинската Украйна ", война " за цялостното ни заличаване като съветска православна цивилизация ".

Григоров приканва Русия и Кремъл " да заличим от действителността Украйна и с парцал да изтрием даже следите от нея ". " Украйна би трябвало да бъде ликвидирана като повсеместен механизъм за етноцид на съветския народ и това няма да бъде краят, само че без това изискване е невероятно да съществува Русия. На една земя не можем да съществуваме с Украйна, с това адско зло. "

А в случай че са я умъртвили среди в Русия?

На напълно друго мнение е Юлия Латинина, която на уеб страницата " Новая газета. Европа " съпоставя какво може да последва от случилото се след атентата против Владимир Ленин от 1918 година и по какъв начин Йосиф Сталин употребява покушението в края на 1934 година против Сергей Киров, фамозен комунист и негов непосредствен другар, с цел да отприщи поредност от талази на репресии и избиването на стотици хиляди хора.

Според нея не трябва да се вършат прибързани изводи от гърмежа нощес, тъй като Дугин е " емблематичен маргинал, който доста говореше, само че нищо не решаваше ". Но тя обръща внимание, че незабавно по-късно са почнали да назовават щерка му " свещена жертва ", поради която би трябвало да стартира " автоимунен развой ", т.е. тотални чистки против предателите и " петата колона " вътре в Русия.

Тези екстремистки и имперски среди укоряват през последните седмици Владимир Путин, че се пробва да ръководи, като че ли няма война и изискват всеобща готовност и тоталитаризъм за " опълчване на евроатлантическия Запад ", със или без президента.

Алтернативна версия може да бъде, че в противен случай, това е предпазен удар на ръководещата партия против архиимпериалистите, които се стремят към властта, добавя тя. " Смъртта на подобен човек и още повече на щерка му е, меко казано, деяние, което надали ще срещне изключително схващане измежду неуверените и мекушави съдружници на Запад. Трудно е да си представим, че украинското разузнаване (или който и да е там) не е взел всичко това поради. Такава гибел може да е резултат от борба за власт в Кремъл и в това време предлог за тотални репресии. "

Прогнозата ѝ е, че " защото войната е изгубена, режимът ще стартира освен да се разделя на фракции, само че и да става все по-твърд, а одобряването на обща готовност може да се реализира единствено с гнет ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР