Националната магистрала, свързваща северния пристанищен град Солун с Мудания, Халкидики,

...
Националната магистрала, свързваща северния пристанищен град Солун с Мудания, Халкидики,
Коментари Харесай

Протестиращи гръцки фермери блокираха национална магистрала край Солун

Националната автомагистрала, свързваща северния пристанищен град Солун с Мудания, Халкидики, ще остане затворена до 20 часа в неделя, откакто фермерите ускориха митингите си, оповестява електронното издание на вестник " Катимерини ".

Фермерите започнаха блокадата към 13:30 часа. на разклона за Мудания, блокирайки двете направления на автомагистралата. Също по този начин националната автомагистрала от Солун до Полигирос, Халкидики, е блокирана на кръстовището на село Галатиста. Колко ще продължи на това затваряне сега не е ясно, отбелязва изданието. Движението се пренасочва по различни направления.

По-рано в неделя държавното управление повтори ограниченията си за поддръжка на фермерите, като в същото време алармира за фискални ограничавания, както заяви държавната телевизия ЕРТ.

Преди плануваната за вторник среща с протестиращите представители на фермерите, министър-председателят Кириакос Мицотакис, в седмичната си обява в обществените медии, съобщи в неделя: " Ние сме отворени за разговор, с отворени пътища ".

Освен това държавният представител Павлос Маринакис в изявление за телевизия Скай в събота сутринта остави отворена опцията за по-ранно възобновяване на специфичния налог върху потреблението на селскостопански дизел, възлизащ на 82 милиона евро.

Въпреки че алармира за фискални ограничавания върху компенсациите, държавното управление преглежда писмото на фермерите, в което са обрисувани техните претенции. Танасис Контогеоргис, заместител министър при премиера, съобщи в изявление, оповестено във вестник " Етнос " в неделя: " Икономиката на страната се усъвършенства, заради което можем да предоставим този пакет от ограничения в поддръжка на фермерите. Ресурсите обаче не са неограничени и задачата на държавното управление е заслужено систематизиране на ресурсите, с цел да се обезпечи обществено доближаване. Въпреки това сме отворени за работлив разговор без напрежение и това ще бъде отразено на срещата на министър-председателя с представители на селскостопанския бранш в Атина във вторник ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР