Националната инициатива "Правосъдие за всеки" внесе подписка в президентството с

...
Националната инициатива "Правосъдие за всеки" внесе подписка в президентството с
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки призова Румен Радев да не подписва указа за Гешев

Националната самодейност "Правосъдие за всеки " внесе подписка в президентството с искане президентът Румен Радев да върне кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор и да изиска нова процедура.

От "Правосъдие за всеки " желаят от президента с изключение на неподписване на номинацията, само че и сезиране на Конституционния съд, който да каже до каква степен президентът в действителност има опция да се вмества в тази процедура или просто е един човек, който може веднъж да не подпише, само че по-късно при връщането на същия претендент е заставен да подпише указа.

От самодейността считат, че има задоволително съображение Конституционният съд да разтълкува по какъв начин наподобява текстът, обвързван с връщането на решение на Висшия правосъден съвет и да каже какъв е логаритъмът, отбелязва БНР.

Основание на "Правосъдие за всеки " да желаят този разбор от Конституционния съд е, че към самата процедура и личността на Иван Гешев има задоволително доста въпросителни, които допускат процедурата да стартира изначало.

Снощи се организира шестият марш за правораздаване със същото искане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР