Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) организира ефективни протестни действия от

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) организира ефективни протестни действия от
Коментари Харесай

Зърнопроизводители с нови блокади в страната

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) провежда ефикасни протестни дейности от 10.00 ч на граничните пунктове при Русе и Кардам, оповестяват от асоциацията.

НАЗ координира протестните дейности взаимно с фермерски организации от Румъния, които ще проведат паралелни ефикасни митинги в Букурещ, Констанца, Гюргево, Черна вода, по границата с Молдова, както и навътре в страната.

Българските и румънските аграрни производители пристъпват към ефикасни протестни дейности с едно-единствено искане:

Да не се удължава за България и Румъния действието на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2022/870 на Европейския парламент и на съвета от 30 май 2022 година, касаещ безмитния импорт на артикули от селскостопански генезис от Украйна, без да бъдат въведени работещи защитни клаузи и механизми, които дават опция за регулирането на несъразмерните потоци на земеделска продукция, като квоти, антидъмпингови мита и депозитни такси при импорт.

Фермерите от България и Румъния призоват Европейските институции да ги чуят! Премахването на вносните цени и бариерите в търговията със селскостопански артикули с Украйна следваше да е взаимен ангажимент на Европейски Съюз, само че отрицателните последствия и дефектите от него са непропорционално поети от страните членки в географска непосредственост до Украйна. Солидарността на Европейски Съюз към украинското земеделие е разумна и разбираема, само че за жалост обрича на крах цели аграрни сектори в страни от Европа и лишава поминъка на европейските фермери.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР