Националната агенция за приходите поставя под лупа дейността на близо

...
Националната агенция за приходите поставя под лупа дейността на близо
Коментари Харесай

Данъчните сковават страната! Започват проверки и ревизии, под лупа са близо 12 800 фирми

Националната организация за приходите слага под лупа активността на близо 12 800 компании, които са показали в годишните си финансови доклади за 2020 година, че държат в брой над 100 хиляди лева Причината за това е, че постоянно счетоводното отразяване на огромни суми в брой в касата на компанията е метод за укриване на налози.

В доста случаи това са пари, които притежателите са взели от компанията без да бъдат платени налог облага и налог върху дивидента, а единствено счетоводно е отразено, че са в касата.

Данъчните към този момент стартират инспекции и проверки на близо 2500 сдружения, като преброяват, разказват и съпоставят сумите в касата с посочените в счетоводните доклади.

Наред с инспекциите на място, компаниите с огромни суми в касите ще получат електронни писма или позвъняване от Информационния център на Национална агенция за приходите. По този метод приходната организация предизвиква компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си документи и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако са позволени грешки.

Дружествата, позволили механически неточности, могат да се възползват от предоставената им опция да поправят сами данните и да подадат счетоводните си доклади още веднъж. „ В духа на партньорски метод, Национална агенция за приходите осведоми бизнеса за опциите за корекции в заявените данни. Отчитаме позитивен резултат от акцията през миналата година върху държанието на сдруженията. Много от тях разпределиха дял и заплатиха налога за това, други коригираха годишните си финансови доклади “, отбелязва зам.-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска, написа lupa.bg.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР