Националната агенция за приходите (НАП) започна лятната си контролна кампания

...
Националната агенция за приходите (НАП) започна лятната си контролна кампания
Коментари Харесай

НАП се преселва на Черноморието, започва масирани проверки

Националната организация за приходите (НАП) стартира лятната си контролна акция за съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. До края на сезона предстоят над 10 000 инспекции на заведения за хранене, магазини, атракциони, паркинги и други.

Под интензивно наблюдаване към този момент са сложени стотици обекти по крайбрежието, като ще се прави всекидневен мониторинг на тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета. 
-->
„ Сезонните контролни акции са обичайни, те не се вършат, с цел да се открият нарушавания, да се сформират актове или да се запечатват обекти. Те имат дисциплиниращ резултат, само че и способстват за основаването на равнопоставена и почтена бизнес среда. Целта ни е да имаме все по-добро съблюдаване на данъчно-осигурителните правила освен по Черноморието, а и в цялата страна. С всяка минала година следим растеж на представителите на бизнеса, които правилно съблюдават данъчно-осигурителното законодателство. Това ни радва и демонстрира, че прилагаме верните ограничения и партньорски метод. Ние сме сътрудници на правилния бизнес и безкомпромисни към тези, които не съблюдават закона “, разяснява във връзка на започващата контролна акция по Черноморието изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов. 

Основната цел на данъчните е възстановяване на фискалната дисциплинираност, увеличение каузи на бизнеса, който непринудено съблюдава разпоредбите, обезпечаване на равнопоставена бизнес среда и отчитане на действителни обороти. 

В рамките на акцията, при осъществяването на контролни покупки, ще се ползва способът „ скришен клиент “. Данъчните инспектори ще вършат и очевидни наблюдения, при които за избран интервал от време ще се наблюдават продажбите и резултатите ще се съпоставят с предишни интервали. От Национална агенция за приходите още веднъж ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на приходната организация за определяне на рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. По време на акцията ще се следи и дали сезонните служащи имат контракти, регистрирани в Национална агенция за приходите, както и дали работодателите им ги обезпечават на действителното им заплащане. 

В националната контролна акция по Черноморието се включват и командировани фискални инспектори от други градове. От Национална агенция за приходите са безапелационни, че засилените инспекции по морето няма да понижат бдителността във връзка с останалите търговски обекти в другите обитаеми места. 

Гражданите също могат да реализират надзор върху отчитането на приходите, припомнят още от Национална агенция за приходите.  Това е допустимо с мобилното приложение на приходната организация – NRA Mobile, което сканира QR кода върху бележката. То може да се изтегли през за телефони с операционна система iOS или през. Сигнали за неиздаване на касови бележки, подправени платежни документи или с изчезнали реквизити, както и за други данъчни и осигурителни нарушавания, могат да се подават на телефона на Информационния център: 0700 18 700 или по е-поща на адрес:.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР