Националната агенция за приходите (НАП) за поредна година стартира кампания

...
Националната агенция за приходите (НАП) за поредна година стартира кампания
Коментари Харесай

Колко са фирмите у нас, декларирали че държат в брой над 100 000 лева

Националната организация за приходите (НАП) за поредна година започва акция по отношение на близо 12 800 юридически лица, които са показали в годишните си финансови доклади за 2020 година, че държат в брой над 100 хиляди лв., оповестиха от Национална агенция за приходите.

Данъчните инспектори към този момент стартират инспекции и проверки на близо 2500 сдружения, като преброяват, разказват и съпоставят сумите в касата на съответното сдружение с посоченото в счетоводните доклади.

Наред с контролната акция на място, рисковите лица ще получат електронни писма или позвъняване от Информационния център на Национална агенция за приходите. По този метод се предизвикват компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си документи и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако са позволени грешки, прецизират от приходната организация.

Дружествата, позволили механически неточности, могат да се възползват от предоставената им опция да поправят сами данните и да подадат счетоводните си данни още веднъж, акцентират от Национална агенция за приходите.

" В духа на партньорски метод, Национална агенция за приходите осведоми бизнеса за опциите за корекции в заявените данни. Отчитаме позитивен резултат от акцията през миналата година върху държанието на сдруженията. Много от тях разпределиха дял и заплатиха налога за това, други коригираха годишните си финансови доклади ", разяснява въпроса заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.
 Национална агенция за приходите ревизира над 2000 компании за
Национална агенция за приходите ревизира над 2000 компании за " залежала " стока, от кои сектори са

При открити несъответствия ще стартират и ревизии
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР