Националната агенция за превенция на корупцията на Украйна (НАПК) добави

...
Националната агенция за превенция на корупцията на Украйна (НАПК) добави
Коментари Харесай

И Nestle попадна в украинския списък на „спонсорите на войната“ - продължавала да прави бизнес с Русия

Националната организация за предварителна защита на корупцията на Украйна (НАПК) добави най-голямата хранителна компания в света Nestle към листата си със „ спонсори на войната “ за това, че продължава да прави бизнес в Русия, съобщи ТАСС.

" НАПК добави швейцарската корпорация Nestle към листата на интернационалните спонсори на войната заради обстоятелството, че тя продължава да работи в Русия, да доставя артикули и да уголемява съветската си индустриална база. Компанията има повече от 2000 марки по целия свят, в това число KitKat, Nescafe, Nesquik, Nestea и други “, се споделя в известие в Telegram канала на НАПК.

Агенцията твърди, че макар изказванията на компанията за прекъсване на износа и вноса в Руската федерация, като се изключи артикули от първа нужда, рафтовете на съветските магазини са „ претъпкани с артикули на Nestle “.

По-рано в украинския списък на " спонсорите на войната " бяха включени Raiffeisen Bank, Procter & Gamble, Leroy Merlin, Comnav Technology, Liberian International Ship & Corporate Registry, Auchan, Bacardi, Alibaba, която има платформата за онлайн търговия Aliexpress, корпорациите Mars и PepsiCo, както и тютюневи компании, като Philip Morris и Japan Tobacco.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР